Første trailer for Woody Allens Blue Jasmine med intens Cate Blanchett

Årets film fra Woody Allen er dramaet Blue Jasmine, med Cate Blanchett i hovedrollen. Den første traileren byr ikke på de store overraskelsene, men gir oss en god idé om filmens tone.

Å vente på årets Woody-film er litt som å vente på Julenissen – man vet hva man får. Sånn omtrent i alle fall. På sytti-, åtti- og nittitallet holdt Allens produksjon et skyhøyt nivå, men nå til dags får man som regel litt «grei skuring» mellom høydepunkter som Match Point og Vicky Christina Barcelona.

I Blue Jasmine samarbeider Allen for første gang med Cate Blanchett, og denne smakebiten antyder at den ofte eminente skuespillerinnen er i storform, som følsom og ustabil kvinne i midtlivskrise, tydelig preget av nevrotiske trekk som er typisk for Allens rollefigurer. Mens regissørens to siste filmer, Midnight in Paris og To Rome With Love, har vært rene komedier, er Blue Jasmine et drama med humoristiske undertoner – en miks Allen ofte har lyktes med.

Sally Hawkins spiller Blanchetts yngre søster, og forholdet mellom de to ser ut til å stå sentralt. Denne tematikken har Allen briljert med i Hannah and Her Sisters og den stadig undervurderte Interiors, og det blir spennende å se om han har noen nye innsikter å bringe til torgs i Blue Jasmine. Kjemien mellom skuespillerne ser i alle fall upåklagelig ut, men Allens fremstilling av lurvete kriminelle virker voldsomt overdrevet – på grensen til direkte dårlig. La oss håpe at helheten er godt balansert.

Blue Jasmine er Allens første film på amerikansk jord siden Whatever Works, og utspiller seg i vakre San Fransisco. Filmen har norsk premiere allerede 2. august.