Filmprat: En samtale med regissør Guðmundur Arnar Guðmundson om Heartstone

Montages er offisiell mediepartner for Tromsø internasjonale filmfestival, og dekker årets utgave av festivalen med artikler, podkaster og videoreportasjer.

*

TIFF 2017: I denne episoden av Filmprat snakker den islandske regissøren Guðmundur Arnar Guðmundson om sin spillefilmdebut Heartstone («Hjartasteinn») med Montages-redaktør Karsten Meinich.

Montages leder Filmprat, et daglig arrangement på TIFF, hvor vi fører samtaler med besøkende filmskapere og andre relevante festivalgjester. Samtalen nedenfor fant sted etter en visning av Heartstone, og regissør Guðmundur Arnar Guðmundson forteller blant annet om sin metode for instruksjon av barna i filmens ledende roller, sitt samarbeid med den norske fotografen Sturla Brandth Grøvlen og tankene bak filmens visuelle utforming.

Regissøren svarer også på spørsmål fra salen, om filmens mørkere tredjeakt og den alvorlige tematikken Guðmundson diskuterer, med utgangspunkt i personlige opplevelser.

Filmprat/Film Talks er et konsept gjennomført av TIFF og Montages. Videointervjuet er produsert av Montages i samarbeid med festivalen.

*