Eili Harboe tildelt hovedrollen i Joachim Triers Thelma

Etter flere måneders jakt på en ung, kvinnelig skuespiller til hovedrollen i Thelma, Joachim Triers neste spillefilm, har valget falt på Eili Harboe.

Harboe er tidligere kjent fra Kompani Orheim (2012) og Kyss meg for faen i helvete (2013), i tillegg til mindre roller i profilerte filmer som Doktor Proktors tidsbadekar (2015) og Bølgen (2015). Det er VG som rapporterer om valget av Harboe i dag.

Produsent Thomas Robsahm er svært entusiastisk til valget av hovedrolleinnehaver overfor Verdens Gang: «Jeg så det helt fra starten, jeg var aldri i tvil om at hun kommer til å bli en av våre store stjerner – hjemme og internasjonalt. Det skjer etter denne filmen; hun er bare skapt for dette!»

Og det er vanskelig å si seg uenig. Harboe har en slående tilstedeværelse foran kameraet, og har så langt bidratt til å løfte alle filmene hun har vært med i. Ikke minst imponerte hun som søkende og ambisiøs skuespillerspire i Kyss meg for faen i helvete – hennes eneste hovedrolle før Thelma.

Thelma beskrives som en overnaturlig, «romantisk thriller» om en ung kvinne som i møte med kjærligheten oppdager at hun har skremmende og uforklarlige krefter. I juni ble Trier og Motlys AS tildelt 11.000.000 kroner i tilskudd fra Norsk filminstitutt, og den gangen meldte vi at budsjettet blir på totalt 39 millioner kroner. I dag skriver imidlertid VG at kostnadsrammen er på hele 48 millioner.

På rollelisten finner vi også Ellen Dorrit Pedersen (Blind), Henrik Rafaelsen og Kaya Wilkins, bedre kjent under artistnavnet Okay Kaya (se musikkvideoen til hennes låt Damn, Gravity nedenfor).

Opptakene til Thelma starter allerede i morgen, og filmen får norsk kinopremiere på Halloween, 31. oktober, 2017.

*