Joachim Triers Verdens verste menneske går i opptak 11. august – les synopsiset

Koronasituasjonen ble dramatisk for innspillingen av Joachim Triers neste spillefilm, Verdens verste menneske. Nå er filmen tilbake på sporet, og innspillingen starter allerede 11. august.

Etter mye usikkerhet, er Verdens verste menneske snart tilbake i produksjon, om enn fire måneder etter skjema. Nå er planen å ferdigstille filmen i tide til Cannes-festivalen i 2021, og norsk premiere noen måneder senere, i august.

«Takket være krisepakken fra NFI og hjelp fra andre partnere kan vi nå gå i gang med produksjonen igjen. Det vil bli utfordrende med smittevernstiltak og en uforutsigbar måte å gjennomføre opptak på, men vi gleder oss,» forteller produsent Thomas Robsahm til Montages.

Verdens verste menneske avslutter «Oslo-trilogien», som startet med Reprise i 2006 og fortsatte med Oslo, 31. august i 2011. Her kan du lese filmens offisielle synopsis:

«Julie nærmer seg 30 år, og er i et godt etablert parforhold med den 15 år eldre tegneserieskaperen Aksel. De deler en leilighet i Oslo med velfylte bokhyller, og har vennepar med barn og hytte ved sjøen. Men bøkene og vennene er stort sett Aksel sine, og Julie strever med å finne en retning i livet – hun er ikke klar for barn, slik Aksel er.

En kveld Julie sniker seg inn på en fest uten å kjenne noen, møter hun jevngamle Eivind, og etter de har gått hvert til sitt i morgentimene, uten å utveksle numre, klarer hun ikke å glemme ham og de intime betroelsene de ga hverandre som helt fremmede. Når Julie tilfeldigvis treffer Eivind igjen, velger hun å forlate Aksel, i håp om noe nytt og meningsfullt. Ett år senere får hun vite at Aksel er blitt alvorlig syk, og hun oppsøker ham på sykehuset, hvor det oppstår en ny ærlighet mellom dem.

Verdens verste menneske er en film om kjærlighet i vår tid, og om å finne mening i den.»

I Verdens verste menneske gjenforenes Trier med skuespiller Anders Danielsen Lie (Reprise, Oslo 31. august). I sin første hovedrolle, som Julie, vil vi finne skuespiller Renate Reinsve (som også dukket opp i Oslo, 31. august). Trier har som vanlig samarbeidet med Eskil Vogt om filmens manus.