David Lynch stiller seg skeptisk til nytt filmprosjekt – mener TV-serieformatet er mer art-house

Ryktene om at David Lynch er i gang med et nytt og ”typisk mørkt” filmmanus har gitt mange forhåpninger om at regissøren skal vende tilbake til spillefilmens verden. Noen av oss har så smått turt å kjenne på tanken om en film i tråd med klassikerne hans. En ønsketanke som nå må skyves tilbake i venteskuffen.

Lynch ser nemlig mørkt på muligheten for å gjøre en ny spillefilm i dagens filmbransje. I et intervju med The Independent forteller regissøren at: «Unfortunately, my ideas are not what you’d call commercial, and money really drives the boat these days. So I don’t know what my future is. I don’t have a clue what I’m going to be able to do in the world of cinema.»

Uttalelsen indikerer vel at Lynch i større grad ønsker å regissere en ny Inland Empire enn en ny Blue Velvet, så ønsketanken forblir altså en drøm.

tpbw

Lynch ser derimot ikke bort ifra muligheten til å returnere til fjernsynsserie-formatet: «I like the idea of a continuing story (…) television is way more interesting than cinema now. It seems like the art-house has gone to cable.»

Hvilke muligheter den eksentriske regissøren ser for seg innen et serieformat gjenstår å se, men uttalelsen er i det minste et lys i tunellen for at han en dag vil returnere til enten film eller fjernsyn (vi får håpe at han ikke blir like bitter og opposisjonell til dagens film- og tvindustri som den britiske regissøren Peter Watkins).

Montages gir ikke opp håpet om et comeback fra Lynch enda, men det ser altså ut til at vi må smøre oss med tålmodighet. Hva er lesernes ønsker for regissørens fremtidige planer?