David Lynch stiller seg skeptisk til nytt filmprosjekt – mener TV-serieformatet er mer art-house

Ryktene om at David Lynch er i gang med et nytt og ”typisk mørkt” filmmanus har gitt mange forhåpninger om at regissøren skal vende tilbake til spillefilmens verden. Noen av oss har så smått turt å kjenne på tanken om en film i tråd med klassikerne hans. En ønsketanke som nå må skyves tilbake i venteskuffen.

Lynch ser nemlig mørkt på muligheten for å gjøre en ny spillefilm i dagens filmbransje. I et intervju med The Independent forteller regissøren at: «Unfortunately, my ideas are not what you’d call commercial, and money really drives the boat these days. So I don’t know what my future is. I don’t have a clue what I’m going to be able to do in the world of cinema.»

Uttalelsen indikerer vel at Lynch i større grad ønsker å regissere en ny Inland Empire enn en ny Blue Velvet, så ønsketanken forblir altså en drøm.

tpbw

Lynch ser derimot ikke bort ifra muligheten til å returnere til fjernsynsserie-formatet: «I like the idea of a continuing story (…) television is way more interesting than cinema now. It seems like the art-house has gone to cable.»

Hvilke muligheter den eksentriske regissøren ser for seg innen et serieformat gjenstår å se, men uttalelsen er i det minste et lys i tunellen for at han en dag vil returnere til enten film eller fjernsyn (vi får håpe at han ikke blir like bitter og opposisjonell til dagens film- og tvindustri som den britiske regissøren Peter Watkins).

Montages gir ikke opp håpet om et comeback fra Lynch enda, men det ser altså ut til at vi må smøre oss med tålmodighet. Hva er lesernes ønsker for regissørens fremtidige planer? 

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 3 kommentarer

 1. Om han går til tv-formatet er vel ikke det det verste som kan skje. Han har jo lyktes ganske bra med det formatet før. Men det er jo litt trist at selv ikke et navn som Lynch får finansiert kunstprosjektene sine i filmbransjen (hvis det stemmer som han sier). Eller så får han satse på crowdfunding han og.

  • Truls Foss sier:

   Enig. Et nytt seriekonsept fra Lynch er alltid velkomment, men er litt skeptisk med tanke på hva han ville gjort ut av det. Noe ny Twin Peaks tror jeg vi kan se lenge etter, men interessant ville det nok blitt uansett.

   Veldig synd at selv ikke han får støtte, men personlig synes jeg det er på tide han lager noe mer tilgjengelig igjen. Oppfatter også uttalelsen som litt sutrete. Litt tålmodighet og finansiering gjennom f.eks. crowdfunding ville nok åpnet dører for et nytt filmprosjekt.

   Det skal uansett bli spennende å se hva han ender opp med å gjøre i tiden som kommer.

 2. Olav sier:

  Det har vært noen strålende TV-serier siste tiåret, og enda flere oppskrytte serier. Men særlig «arthouse» er vel ikke de fleste av dem? Jo, tja, kanskje sammenlignet med 90-tallsserier som NYPD Blue, men det skal da heller ikke så mye til? Håper vi får se et eller annet fra Lynch igjen ihvertfall.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>