Charlotte Gainsbourg er klar for nye katastrofer i Independence Day 2

Fra selvdestruktiv nymfomani til invasjon fra det ytre rom: Lars von Triers muse Charlotte Gainsbourg er klar for storslåtte blockbusteraktiviteter i Independence Day 2.

I likhet med Juliette Binoche, som var å se i fjorårets nyinnspilling av Godzilla, tar fransk-britiske Gainsbourg (kjent for sine roller i Lars von Triers tre siste spillefilmer, inkludert det apokalyptiske dramaet Melancholia) nå steget fra den europeiske kunstfilmscenen over i blockbuster-land.

Det er The Hollywood Reporter som melder at Gainsbourg skal delta i Independence Day 2, mot blant andre Liam Hemsworth, Jesse Usher og Jeff Goldblum. Sistnevnte returnerer i rollen som David Levinson. Etter signende vil ikke Will Smith vende tilbake for å redde dagen; i stedet vil trolig Usher «fylle sin fars sko» i rollen som sønnen til Smiths rollefigur i den første filmen.

Hva som blir utgangspunktet for historien i Independence Day 2 – utenom at vi sannsynligvis kan forvente oss en ny invasjon fra det ytre rom – er foreløpig ukjent. Katastrofefilm-regissør Roland Emmerich, som regisserte originalen fra 1996, står igjen bak roret.

Independence Day 2 har foreløpig norsk premieredato 1. juli 2016.