Cannes 2013 – Jarmusch, Lanzmann og norsk samproduksjon også til Cannes

Cannes 2013: Før helgen annonserte programkomiteen i Cannes at fem nye titler er lagt til årets program. De såkalte last minute-filmene inkluderer blant annet Jim Jarmuschs Only Lovers Left Alive og Claude Lanzmanns Le Dernier Des Injustes.

Cannes-veteranen Jim Jarmusch deltar i hovedkonkurransen med vampyrfilmen Only Lovers Left Alive. Jarmusch, som har vært nominert til Gullpalmen hele fem ganger og vunnet både Camera d’Or (Stranger Than Paradise), Best Artistic Contribution (Mystery Train) og Grand Prix (Broken Flowers), regnes nå av flere som en av favorittene i årets hovedprogram.

Claude Lanzmann (Shoah) bidrar ytterligere med en Holocaust-dokumentar, Le Dernier Des Injustes, men må nøye seg med en plass utenfor konkurranse.

I tillegg til Jarmusch og Lanzmanns filmer er tre nye titler lagt til i sidekonkurransen Un certain regard: My Sweet Pepperland av Hiner Saleem, Tore Tanzt av Katrin Gebbe og Wakolda av Lucía Puenzo (XXY) – sistnevnte er en samproduksjon med Norge, med produsenten Gudny Hummelvoll involvert og tilskudd gitt av Sørfond.

Disse nye titlene begeistrer Montages-redaksjonen, og vi gleder oss nå enda litt mer til årets Cannes-festival.