Brian De Palma lager horror-film inspirert av Harvey Weinstein

Montages-redaksjonens favoritt Brian De Palma skriver på et nytt manus inspirert av de grufulle historiene om Harvey Weinsteins casting couch.

Det er vanskelig å forestille seg noen som er bedre egnet til å omforme de virkelige #metoo-historiene til horror – og dermed vende Hollywood mot seg selv. Underholdningsindustriens skyggesider er noe De Palma også har utforsket tidligere, blant annet i Body Double (1984) og The Black Dahlia (2006), og det blir mildt sagt spennende å se hvordan den gamle mesterregissøren vil foregripe disse historiene i et sjangerperspektiv.

I et ferskt intervju med Le Parisien (via The Playlist) forteller han: «I’m writing a film about this scandal, a project I’m talking about with a French producer. My character won’t be named Harvey Weinstein, but it will be a horror film, with a sexual aggressor, and it will take place in the film industry.»

Dessverre er vi nødt til å svelge en dårlig nyhet i samme intervju: Innspillingen og ferdigstillingen av thrilleren Domino (skrevet av norske Petter Skavlan), med Nikolaj Coster-Waldau og Carice van Houten i hovedrollene, beskrives som «a horrible experience». I The Playlist sin oversettelse, forteller De Palma at filmen ble underfinansiert, at produsenten var løgnaktig, og at flere som var involvert i produksjonen ennå ikke har mottatt betaling: «Ultimately, the director isn’t sure the film will ever see the light of day.»

Mildt sagt skuffende nyheter for de av oss som har imøtesett denne med store forventninger. I alle tilfeller er det kult å se at De Palma følger med og lar seg inspirere av aktuelle temaer og problemstillinger – flere av de mest kjente filmene hans forteller mye om tiden de er laget i, og har tålt tidens tann så godt nettopp fordi de tar opp i seg og reflekterer over virkelige fenomener.