Arthaus fortsetter med «Scope100» – søker nye filminteresserte over hele landet

I fjor ble Arthaus norsk partner i det europeiske filmformidlingsprosjektet Scope100, som går ut på at filminteresserte over hele landet blir invitert til å gi uttrykk for hva som bør bli distributørens neste sommerfilm.

Resultatet ble at den kritikerroste coming of age-filmen Småfugler gikk opp på norske kinoer i juni (les vår intervju med regissør Rúnar Rúnarsson). Nå vil distributøren igjen finne veien til 100 utvalgte cineaster som kan bidra til å stemme frem en ny filmperle.

Tanken bak prosjektet er å hegne om europeisk film som beveger seg i nye retninger, og å opprette en tett kommunikasjon mellom distributør og et forestilt kjernepublikum. Ettersom Arthaus har valgt å fornye prosjektet, antar vi erfaringene fra første runde var positive.

I perioden november til desember vil 100 utvalgte publikummere få tilgang til å se syv nye europeiske filmer via Festival Scope sin streamingtjeneste, og få anledning til å diskutere titlene med andre cineaster i et lukket forum. Deretter vil alle kunne stemme på sin favoritt. For å bidra er du nødt til å sende en søknad til Arthaus. Det stilles ingen krav til at søkerne er filmkritikere, kulturjournalister eller filmstudenter – det vesentlige er at alle som deltar har en genuin interesse for film. Det er imidlertid et poeng at stemmegiverne representerer ulike deler av landet.

Scope100 er initiert av Kreativt Europa, og i tillegg til Arthaus i Norge, deltar distributører fra henholdsvis Sverige, Frankrike, Tsjekkia, Ungarn, Polen, Belgia, Østerrike, Litauen og Portugal.

Hvis du er interessert i å delta, må søknaden sendes innen 2o. oktober. Søknadsskjema finner du på Arthaus’ hjemmesider. Filmen som sikres norsk kinodistribusjon blir kåret i løpet av vinteren.