Filmfrelst #384: Trey Edward Shults’ Waves

I denne episoden av Filmfrelst ser vi nærmere på kinoaktuelle Waves, den tredje spillefilmen fra den amerikanske regissøren Trey Edward Schults (It Comes at Night, Krisha).

Waves er et intenst, pulserende familiedrama som utspiller seg i Florida, blant rollefigurer fra den afroamerikanske middelklassen. Filmens estetikk kan påminne litt om både Moonlight (2016) og HBO-serien Euphoria (2019), og i vår diskusjon nedenfor ser vi på hvordan Trey Edward Shults balanserer sine referanser med egenart (og tidvis konvensjonelle grep).

Samtalen sneier også innom hvordan Shults har kombinert blomstrende visuelle ideer med en uortodoks dramatisk struktur, og på hvilken måte disse valgene drar oss inn og ut av fortellingen og rollefigurenes skjebner.

I panelet sitter Karsten Meinich og Roskva Koritzinsky. Episoden inneholder ingen spoilere.

God lytting!