Taylor Russell i «Waves» (2019).

Filmfrelst

Filmfrelst #384: Trey Edward Shults’ Waves

I denne episoden av Filmfrelst ser vi nærmere på kinoaktuelle Waves, den tredje spillefilmen fra den amerikanske regissøren Trey Edward Schults (It Comes at Night, Krisha).

Waves er et intenst, pulserende familiedrama som utspiller seg i Florida, blant rollefigurer fra den afroamerikanske middelklassen. Filmens estetikk kan påminne litt om både Moonlight (2016) og HBO-serien Euphoria (2019), og i vår diskusjon nedenfor ser vi på hvordan Trey Edward Shults balanserer sine referanser med egenart (og tidvis konvensjonelle grep).

Samtalen sneier også innom hvordan Shults har kombinert blomstrende visuelle ideer med en uortodoks dramatisk struktur, og på hvilken måte disse valgene drar oss inn og ut av fortellingen og rollefigurenes skjebner.

I panelet sitter Karsten Meinich og Roskva Koritzinsky. Episoden inneholder ingen spoilere.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 2 kommentarer

  1. Mats sier:

    Jeg har ikke hørt podcasten ennå, men for en gledelig positiv overraskelse det var for meg å se denne filmen. Merkelig at ikke den har fått mer oppmerksomhet, synes jeg. Hører jo hjemme blant fjorårets aller beste filmer spør du meg.

  2. Jon Christoffersen sier:

    Så denne nå ifm årslistene. Synes filmen gjør rett og Karsten tar feil: det var helt riktig å ha kul, høy musikk framfor stillhet og litt lyd av vind i de kule scenene tidlig i filmen. Det var helt på sin plass med en drink til! Roskvas analyse av barn, foreldre og forventninger traff noe av essensen i filmen presist! Etter min mening er dette en knallfilm :)

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>