Filmfrelst #381: Kelly Reichardts First Cow og Christian Petzolds Undine

Denne podkastepisoden er republisert i anledning den norske kinopremieren på First Cow, fredag 14. mai 2021, og ble opprinnelig publisert 26. februar 2020 i anledning vår dekning fra filmfestivalen i Berlin. Samtalen om First Cow utgjør de første 22 minuttene av episoden nedenfor.

*

Berlinalen 2020: Vår podkastdekning fra filmfestivalen i Berlin fortsetter med denne episoden, der vi tar for oss to filmer fra hovedkonkurransen: Kelly Reichardts First Cow og Christian Petzolds Undine.

Amerikanske Kelly Reichardt og tyske Christian Petzold er to filmskapere vi har fulgt tett de siste ti årene, og som har det til felles at de aldri inngår kompromisser for å tekkes et bredt publikum. Den umiskjennelige visualiteten og fortellerstilen er intakt i First Cow, men denne fortellingen om mat, handel og utveksling av kulturelle erfaringer og tradisjoner virker likevel mer inkluderende og underholdende enn tidligere Reichardt-filmer. Med Undine vender Petzold på sin side tilbake til den mystiske, «unheimlich»-thrilleren som definerte ham som Berlinerskole-auteur på 00-tallet.

I panelet sitter Montages-redaktørene Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen. Episoden inneholder ikke spoilere.

God lytting!