Fra filmene «First Cow» (Foto: Allyson Riggs/A24 ) og «Undine» (Foto: Hans Fromm/Schramm Film)

Berlinalen 2020

Filmfrelst #381: Berlinalen 2020 – Kelly Reichardts First Cow og Christian Petzolds Undine

Berlinalen 2020: Vår podkastdekning fra filmfestivalen i Berlin fortsetter med denne episoden, der vi tar for oss to filmer fra hovedkonkurransen: Kelly Reichardts First Cow og Christian Petzolds Undine.

Amerikanske Kelly Reichardt og tyske Christian Petzold er to filmskapere vi har fulgt tett de siste ti årene, og som har det til felles at de aldri inngår kompromisser for å tekkes et bredt publikum. Den umiskjennelige visualiteten og fortellerstilen er intakt i First Cow, men denne fortellingen om mat, handel og utveksling av kulturelle erfaringer og tradisjoner virker likevel mer inkluderende og underholdende enn tidligere Reichardt-filmer. Med Undine vender Petzold på sin side tilbake til den mystiske, «unheimlich»-thrilleren som definerte ham som Berlinerskole-auteur på 00-tallet.

I panelet sitter Montages-redaktørene Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen. Episoden inneholder ikke spoilere.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 1 kommentar

  1. Jon Christoffersen sier:

    Et originalt trekk ved filmen er at de to hovedpersonene er to ganske hyggelige og vanlige menn. De lever bare på et knallhardt sted og i en knallhard tid. Vanligvis er jo filmer av denne typen befolket av beintøffe karer – men sånn er ikke de to heltene våre. Ellers synes jeg nok selv at filmen er tristere og mørkere enn det jeg fikk inntrykk av da jeg hørte podcasten. Særlig fattigdommen som skildres her -og som sikkert var helt vanlig på den tiden- gjorde inntrykk på meg. Ofte forbindes denne tiden med risikovilje. Men etter å ha sett filmen sitter jeg igjen og tenker på risikotvang, egentlig. Uansett en nydelig film som anbefales varmt.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>