Filmfrelst #382: Berlinalen 2020 – The Assistant, Shirley og vår festivaloppsummering

Denne podkasten ble spilt inn under årets Berlinale. Josephine Deckers Shirley får norsk kinopremiere fredag 9. oktober (Mer Film).

*

Berlinalen 2020: I denne oppsummerende episoden fra filmfestivalen i Berlin konsentrerer vi samtalen vår på to filmer – Kitty Greens The Assistant og Josephine Deckers Shirley – før vi tar runden i panelet med øvrige høydepunkter (og lavmål) fra årets Berlinale.

Det har vært en oppløftende årgang av filmfestivalen i Berlin, og denne positive stemningen har preget alle våre festivalepisoder av Filmfrelst, hvor vi med glede har kunnet slå fast at filmene i stor grad har levert bedre enn forventet.

I denne fjerde podkastsamtalen trekker vi frem de mange overbevisende elementene i The Assistant, før vi innser at vi er litt uenige om Shirley er en skuffende film, eller en av festivalens beste. Når vi mot slutten av praten samler trådene, sneier vi også innom filmer som Sandra Wollners The Trouble with Being Born og Tim Suttons Funny Face (begge vist i Berlinalens nye Encounters-seksjon), samt korte beskrivelser av Zoé Wittocks Jumbo og Maria Sødahls Håp.

I panelet sitter Pernille Middelthon, Mads Halvorsen og Karsten Meinich. Episoden inneholder ingen spoilere. God lytting!