Filmfrelst #259: Berlinalen 2017 – thrilleren Berlin Syndrome og dramaet Menashe (med mer)

Berlinalen 2017: Filmfestivalen i Berlin er inne i siste halvdel, og i denne podkastepisoden snakker vi om en rekke av filmene vi har sett i løpet av Berlinalens første uke.

Cate Shortlands intense kidnappingsthriller Berlin Syndrome, som vises i sideprogrammet Panorama, og Joshua Z Weinsteins fintfølende far/sønn-drama Menashe, som deltar i Forum, er de to filmene vi vier mest tid til i løpet av denne episoden. Førstnevnte gir en guffen følelse av realness, ved å utspille seg på steder rett utenfor døren vår i Berlin, mens Menashe er en uvanlig New York-film, satt til et miljø vi sjelden har fått dykke inn i på lerretet: omgivelsene rundt, og livene til, de hasidiske jødene i Brooklyn.

Sally Potters The Party kommer også opp i samtalen, før vi mot slutten av episoden også sneier innom noen av festivalens svakeste filmer, bl.a. The Dinner og The Fantastic Woman. I panelet sitter Pernille Risbråthe Egebjerg, Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen.

God lytting!