Filmfrelst #260: Berlinalen 2017 – Lumière! Eventyret begynner

Berlinalen 2017: Vi har sett den forbløffende filmen Lumière! Eventyret begynner, der Cannes-general Thierry Frémaux puster liv i filmhistoriens barndom, og snakker i denne festivalepisoden om hans kjærlighetsfylte formidlingsprosjekt.

Å formidle filmhistorie på en levende måte, er en egen kunst, som særlig Mark Cousins har imponert oss med de siste årene. Med Lumière! Eventyret begynner har Thierry Frémaux satt sammen et verk om pionértiden som vil kunne brukes som undervisningsmateriell i uoverskuelig fremtid – og samtidig laget en filmvarieté så morsom og underholdende at den vil begeistre alle som ser den, uansett alder eller utgangspunkt. (Lumière! Eventyret begynner er allerede sikret norsk kinodistribusjon, takket være Fidalgo.)

Siden vi snakker om formidling av filmhistorien og restaurering, avslutter vi episoden med å snakke om noen av klassikerne vi har sett i festivalens retrospektive sideprogrammer.

Ved mikrofonene sitter Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen.

God lytting!