Fra «Malmkrog» av Cristi Puiu. (Foto: Mandragora/Berlinalen)

Berlinalen 2020

Filmfrelst #379: Rapport fra Berlinalen 2020

Berlinalen 2020: Den 70. utgaven av filmfestivalen i Berlin er i gang, og vi er på platz. I denne innledende podkastepisoden fra årets festival deler vårt panel sine inntrykk fra det første «døgnet» med film.

I våre festivalpodkastepisoder forsøker vi som oftest å holde fokuset på én eller to filmer som alle i panelet har sett, men denne gangen tenkte vi det kunne være fint å variere litt. Så her har vi samlet oss «on location» ute i festivallandskapet, og praten går ganske fritt fra film til film – ettersom vi hadde sett veldig mye forskjellig fra den første festivaldagen.

Filmene som presenteres og snakkes om i denne episoden inkluderer Philippe Falardeaus My Salinger Year (Special Gala/åpningsfilm), Kazik Radwanskis Anne at 13,000 ft (Forum), Andrew LevitasMinamata (Special Gala), Cristi Puius Malmkrog (Encounters), Bassam Tariqs Mogul Mowgli (Panorama), og Jia Zhangkes Swimming Out Till The Sea Turns Blue.

I panelet sitter Pernille Middelthon, Mads Halvorsen, Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen. Episoden inneholder ingen spoilere. God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 2 kommentarer

  1. Karsten Ekren sier:

    Herlig at dere er i gang – og for et flott panel! Noterer meg at Malmkrog dekker behovet for dialogtung fremvisning av rumensk moralfilosofi, dersom det noen gang skulle dukke opp. Og gleder meg til fortsettelsen fra Berlin. Særlig hvis First cow får egen dekning…

    • Hei Karsten, så bra du noterte deg Malmkrog sin distinkte behovsdekningsgrad! Alltid greit å ha denne filmen i bakhånd dersom man sitter der med behovet for moralfilosofi fremført på fransk av fiksjonsfigurer i et fin de siècle adelsgods.

      First Cow-samtalen er frisluppet i denne episoden, om du ikke allerede har fått det med deg og hørt den også. :-)

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>