Filmfrelst #320: BIFF 2018 – Paul Schraders First Reformed

BIFF 2018: Vi har sett Paul Schraders nye film First Reformed i Bergen, og i vår podkast nedenfor kan vi – med stor glede – melde at filmen er et ekte comeback.

Paul Schraders fascinerende karriere blir et naturlig utgangspunkt for samtalen når vi skal diskutere First Reformed, ettersom både filmens tematikk og hovedperson speiler et mønster som jevnlig har blitt avtegnet i 72-årige Schraders innholdsrike, men ujevne filmografi.

Vi må helt tilbake til Affliction (1997) for å finne en virkelig god film regissert av Paul Schrader, så etter alle nedturene på 2000-tallet er det en velkommen overraskelse og lettelse at First Reformed ikke bare er en glimrende film, men også at den nå vil bli å regne blant Schraders aller beste som regissør – helt der oppe med American Gigolo (1980), Cat People (1982) og Mishima: A Life in Four Chapters (1985).

Ved mikrofonene i Bergen sitter Montages-redaktørene Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen, og i denne episoden har vi unngått spoilere.

God lytting!