Filmfrelst #308: David Robert Mitchells Under the Silver Lake

Oslo Pix 2018: I denne episoden av Filmfrelst diskuterer vi David Robert Mitchells nye film, Under the Silver Lake. Klarer den amerikanske regissøren å leve opp til forventningene som ble skapt etter It Follows?

Mange husker ennå hvordan Richard Kelly gikk på snørra i Cannes med Southland Tales (2006), etter å ha opplevd uventet, overveldende suksess med debuten Donnie Darko (2001). Vel gjorde David Robert Mitchell seg bemerket allerede med The Myth of the American Sleepover, som deltok i Kritikeruken i 2010, men det store gjennombruddet kom først med It Follows (2014), en umiddelbar horror-klassiker og kritikerfavoritt.

Med Under the Silver Lake deltok Mitchell for første gang i Cannes-festivalens hovedkonkurranse, og vi møtte filmen med like deler entusiasme og sunn skepsis. For er det ikke ofte slik at lovende regissører snubler når ambisjonsnivået blir for høyt?

Rundt lydopptakeren sitter Sveinung Wålengen, Truls Foss, Lars Ole Kristiansen og Pernille Middelthon.

God lytting!