Filmfrelst

Filmfrelst #250: Seriefrelst – Westworld

Den påkostede science fiction-serien Westworld har hatt premiere på HBO Nordic denne høsten, og raskt blitt en av de mest sette dramaene fra HBO noensinne. Vårt podkastpanel har kodet klart adferdsmønsteret sitt, og diskuterer her de første syv episodene.

Med utgangspunkt i Jurassic Park-forfatter Michael Crichton sin egen film Westworld (1973) serverer serieskaperne Lisa Joy og Jonathan Nolan et påkostet og innholdsrikt actiondrama, satt til den futuristiske western-underholdningsparken der rike turister villig boltrer seg i vold, sex og eventyr – i trygg forvisshet om at alle statistene er AI-roboter og kan behandles deretter. Eller kan de?

I denne episoden av Filmfrelst setter vi oss bak mikrofonene og diskuterer HBOs Westworld frem til og med syvende episode i første sesong. Samtalen inneholder spoilere! Panelet består av Eric Vogel, Truls Foss, Thor Joachim Haga og Martin Sivertsen.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 7 kommentarer

 1. Lydia sier:

  Bra! Westworld får meg til å vente – jeg har trua på at denne serien blir enda mer addictive, etter nye vendepunkter. Gleder meg til fortsettelse, også podkast.

 2. Sofie Johnsen sier:

  Trivelig prat om Westworld, håper dere gjør en mot slutten av sesongen også og da med stor spoiler-advarsel, slik at det ikke er noe begrensninger på hva dere tar opp :)

  I kategorien bra pågående sci-fi serier må jo The 100 nevnes. Ser kanskje på overflaten ut som tenåringsdrama i fremtiden, men det er ikke dealen i det hele tatt. Veldig spennende, mye tvister og avsløringer og skikkelig forferdelige hendelser, godt forankret i klassiske sci-fi spørsmål. Verdt en titt!

  • Helt enig med deg ang. THE 100, Sofie. Trodde først det var litt sånn TWILIGHT over det da jeg tok sjansen på den, men den har vokst til å bli noe mer (og har jo også A.I.-problematikk i seneste sesong).

   Eksempler på andre gode science fiction-serier i senere tid (som vi ikke fikk snakket om i episoden): CAPRICA, CHARLIE JADE, COLONY, DARK MATTER, DOLLHOUSE, EXTANT, FALLING SKIES, LAST MAN ON EARTH, ORPHAN BLACK, REVOLUTION, THE MAN IN THE HIGH CASTLE (relevant i disse Trump-tider), THE STRAIN. Noen er dessverre kansellerte, noen er ikke på samme ‘intellektuelle’ nivå som WESTWORLD og BATTLESTAR: GALACTICA, men alle er verdt å sjekke ut.

 3. Og en ting til…jeg nevnte såvidt Anthony Hopkins i podcasten, men skulle gjerne gått mer i dybden på hvorfor han ikke bare er en av mine favorittskuespillere, men også hvorfor han er så perfekt castet til denne rollen. Men så snublet jeg over denne glimrende, 8 minutter lange analysen av nerdwriter1 på Youtube som sier alt bedre enn jeg kunne gjort:

  https://www.youtube.com/watch?v=4kSGkGKwp9U

  Must-see for fans av Hopkins og WESTWORLD!

 4. Øyvind sier:

  Ventet med denne podcasten til jeg hadde sett ferdig hele serien. Hadde vært interessant å høre hva dere mener nå som sesongen er avsluttet. Selv synes jeg den var helt fantastisk, overgikk forventningene! Ofte blir jo slutten en skuffelse, når det er så mange tråder som skal samles, men her synes jeg de virkelig klarte å avslutte med stil! Jeg holder meg også langt unna alle skriverier om serien, og «fan-teorier» som risikerer å spoile evnt. overraskelser. Jeg hadde ikke klart å gjette meg til twistene på slutten. Gleder meg til neste sesong, selv om jeg er litt skeptisk til om de klarer å følge opp en så bra førstesesong…

  • Enig med deg, Øyvind – det tok seg veldig opp mot slutten, og det ble sådd en hel masse gode tematiske korn her, som jeg håper de får høstet optimalt (litt usikker på om vi kommer til å gjøre en ny Westworld-episode nå med det første, men vi kommer nok tilbake til serien i Filmfrelst på et tidspunkt)!

 5. Mads sier:

  Vi må snakke om Westworld (2018)

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>