Eksklusivt: Se et klipp fra Ole Giævers Mot naturen

Ole Giævers Toronto-aktuelle Mot naturen ser med skråblikk på moderne maskulinitet, der den følger en mann i midten av tredveårene som ofrer fredagstacoen med familien for å dra på tur ut i villmarka.

På den sjelerensende ferden får vi ta del i Martins (Ole Giæver) løse tankerekker, som i all sin hverdagslighet beveger seg inn i det mest private; de innerste tankene vi bærer på, men aldri deler med noen. Giævers fortellerstemme geleider oss gjennom filmen, og er fremtredende i denne smakebiten Montages har gleden av å presentere.

Mot naturen hadde premiere på filmfestivalen i Toronto lørdag 6. september, og tilbakemeldingene har vært gode, både i norsk og internasjonal presse. Screen Daily er begeistret for filmens tematikk og legger vekt på Giævers kraftprestasjon – ikke minst foran kameraet:

A Walter Mitty-esque comedy drama set against the stunning backdrop of the Norwegian great outdoors, Out Of Nature (Mot naturen) is an engaging delve into one man’s troubled sub-conscious as he tries to tackle the issues – mainly sexually orientated – haunting his life.

Notable thanks to a rather distinctive naked jogging scene, the film has a dry wit to balance its off-beat story, with co-director Ole Giæver also going in front of the camera and impressive as protagonist Martin (that self-same naked runner) who carries pretty much the entire storyline. It is a physically demanding role – with most of the dialogue interior – that he handles pretty impressively.

Ioncinema, som tar seg bedre tid til å diskutere filmens innhold, er mer ambivalente, men konkluderer med å anbefale Mot naturen:

If Martin were a woman, this movie wouldn’t play as comedy in the same capacity nor would it have as broad an audience. Instead, our female protagonist would be chastised for her behaviour and the film would be dismissed as pretentious, indulgent or, by less articulate folks, “bad.” But, as it stands, Out of Nature is quite accessible and playful. Just don’t watch it as a double bill with Catherine Breillat’s A Ma Soeur.

Mot naturen har premiere her hjemme den 19. september. Dette er en av årets beste norske filmer, så det er bare å komme seg på kino!