Filmfrelst #130: Intervju med Joe Dante

I Wien i begynnelsen av oktober fikk Montages anledning til å slå av en lengre prat med regissør Joe Dante, kanskje mest kjent for Gremlins-filmene (1984, 1990), Innerspace (1987) og den originale Piranha (1978).

Det var i forbindelse med James Horners filmmusikk-konsert at Montages’ utsendte Thor Joachim Haga befant seg i den østerrikske hovedstaden. Samtidig var Joe Dante invitert av Das Österreichische Filmmuseum til egen utstilling og filmserie dedikert til hele hans karriere. Dermed grep vi også muligheten til å snakke med den idiosynkratiske kultregissøren.

Joe Dante

Joe Dante hadde kanskje sin storhetstid på 80-tallet, og har de siste årene slitt med mangelfull finansiering og ufullførte prosjekter (med unntak av den svært fornøyelige The Hole fra 2009). Dette var et av temaene vi diskuterte, i tillegg til spesifikke filmer fra karrieren, Dantes syn på filmindustri, tv-serier, nettsiden Trailers from Hell, fremtidige planer og mye annet. Intervjuet ble arrangert som en gruppesamtale med tre andre journalister.

Episoden introduseres av Martin Sivertsen og Thor Joachim Haga, før selve intervjuet begynner på 08:40.