Mer Jackie Brown?

Ingen filmskapere definerte det amerikanske 90-tallet på film som Quentin Tarantino. Men få snakker om hans tredje og siste film fra tiåret; den undervurderte Elmore Leonard-filmatiseringen Jackie Brown.

Men Hollywood har i flere år hatt et godt øye til Elmore Leonards hardkokte krimhistorier, og det er nå The Switch – en forløper til historien filmatisert med Jackie Brown (basert på romanen Rum Punch) – som skal festes til filmrullen. Prosjektet føres fremover av produsent/manusforfatter Dan Schechter, og står foreløpig uten regissør. Tarantino har også gjentatte ganger proklamert at Jackie Brown var hans første og siste adaptasjon, uten at neste prosjekt fra den kanten er offisielt spikret. Uansett skal Tarantino være uaktuell som regissør av The Switch.

I The Switch forfølges historien om Ordell Robbie og Louis Gara, portrettert av henholdsvis Samuel L. Jackson og Robert De Niro i Jackie Brown, og et kriminelt handlingsforløp som inkluderer fengsel, kidnapping og løsepenger.

Vi avventer valg av regissør og skuespillere med lunken entusiasme.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 2 kommentarer

  1. Øystein Håland sier:

    Elsker Jackie Brown! En virkelig undervurdert film. Jeg synes faktisk det er Tarantinos beste film.

    Kan være spennende med en ny film med samme karakterer, dog er litt skeptisk. Er det noen andre Elmore Leonard adapsjoner som er verdt å se?

  2. Ole sier:

    Jeg syntes «Out of Sight» med J.Lo. og George Clooney er en flott film. Steven Soderbergh som lagde den, jeg liker å si at det var comebacket hans. Utrolig god stemning i filmen, historien blir muligens litt for lett til tider og slutten litt for fiks. Men stemningen er fantastisk fin og uten tvil den aller, aller beste filmen til Jennifer Lopez. Også dukker Michael Keaton opp som Ray Nicolet og det er ganske vittig.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>