Tarantino om Kill Bill: Vol. 3

bill

«The Bride will fight again!» roper Quentin Tarantino ut til publikums høylytte begeistring under et ferskt italiensk talkshow-intervju. Avsløringen kommer fem minutter ut i det snodige intervjuet der programlederen snakker italiensk, og Tarantino svarer på engelsk dubbet til italiensk mens han hører en oversetter på øret (se klippet nedenfor). Først skrinlegger Tarantino i all offentlighet det mye omtale Vega Brothers-prosjektet («It will never happen»), mens han holder døra på gløtt for en prequel Inglourious Basterds, inntil han -- interessant nok på eget initiativ -- serverer den største nyheten: Det kommer en Kill Bill: Vol. 3!

Dette er forsåvidt ingen sensasjon. Tarantino har flere ganger påpekt at The Bride neppe la Hattori Hanzo-sverdet på hylla for godt etter Kill Bill: Vol. 2., men aldri har han bekreftet det så sterkt som nå. Og selv om The Brides hovedoppdrag fullføres på slutten av film nummer to, og Bill er død både på film og virkelighet, er det noen spennende uforløste sidespor i Kill Bill-universet.

For eksempel kan en tredje film sparkes i gang med Vernita Greens datter og hennes hevntokt på The Bride? Etter å ha drept moren på kjøkkenet i åpningen av den første filmen, gir The Bride den fire år gamle jenta tillatelse til å søke hevn når hun blir eldre…

Nå gjenstår det bare å se hvor lang tid det tar før prosjektet blir fullbyrdet. Tarantino har jo tradisjon for å snakke mye, mens veien fra idé til produksjon kan være lang (med Inglourious Basterds som et veldig godt eksempel). Samtidig er han avhengig av å ha med en ung og vital Uma Thurman på laget i en fysisk krevende rolle, mens Tarantino selv har slått fast at han kommer til å gi seg som filmskaper i forholdsvis ung alder. Vår spådom er at Kill Bill blir til en deilig trilogi i løpet av neste tiår. Hvem vil ikke tilbake til dette universet for en spektakulær finale for The Bride?