Sex! (Rob Marshalls Nine med ny trailer)

Nine-8

Fordommene tilsier at musikalsjangerens største fans er homofile menn og heterofile damer i 30-40-åra, og meget mulig har fordommene rett. Noe merkverdig da at det eneste den nye traileren til Rob Marshalls allerede massivt hypede musikal Nine, gir oss er sex, sex, sex. Ikke fordi homofile menn og damer i nevnte alder med nevnte legning ikke liker sex, men fordi traileren og meget mulig filmen som helhet ikke gir disse målgruppene spesielt mye å bli kåte av.

nineA_ver5Sitatet i ingressen kommer ut av Penélope Cruz‘ munn, mens hun sitter akkurat slik du forestiller deg hun sitter. Hun spiller elskerinnen til hovedpersonen Guido – regissøren med idétørke (som forøvrig er filmens plot). I see a sexual revolution in every frame sier Kate Hudson, hun spiller journalisten som intervjuer Guido, tilsynelatende en jobb hun utfører ikledd uvanlig sexy undertøy og en akkurat passe løs topp. Don’t kiss me, I might bite you! sier Nicole Kidman mens hun slenger bort den hvite panneluggen. Hun er divaen, musen, stjerneskuespilleren i Guidos filmer. Marion Cotillard er på sin side den bedratte kona til den horete regissøren, mens Fergies karakter også er en hore. Judi Dench er manager, Sophia Loren er moren. Og selv de flørter tilsynelatende vel så innbitt med stakkars Guido, ihvertfall om jeg skal trekke en slutning ut fra klippene traileren gir oss.

Nå må du ikke misforstå – det er ingenting galt med sex på film. Nei, for all del. Men jeg håper da virkelig at Marshalls film byr på mer enn bare nærbilder av lår og pupper. Første gangen er det kanskje greit, men fra regissøren av mesterverket Chicago forventer jeg en film som skal gi meg mye mer enn som så. Dessverre er det eneste hintet av det tilstedeværelsen til Daniel Day-Lewis. Utover attraksjonen filmen får ved å caste en av vår tids største skuespillere, har ikke traileren én eneste scene der jeg ser konturene av innhold, karakterer, drama, humor. Riktignok er det blendende visuelt, og de større dansenumrene gir meg grøsninger allerede nå, men utover det er dette den mest tanketomme traileren jeg har sett siden Transformers 2.

Men vent! Hva hvis faktisk hele filmen bare er Cruz, Kidman, Hudson, Cotillard som veldreide, velkostymerte sexobjekter, dansende, syngende, flørtende til Marshalls genierklærte sans for rytme og presisjon? Hva hvis det hele er akkurat så makeløst visualisert av produksjonsdesigner John Myhre, så deilig lyssatt av fotograf Dion Beebe, som traileren tilsier? Og Dench er akkurat passe sarkastisk, slik bare en britisk skuespiller av hennes klasse kan være? Da kan jo faktisk dette bli en av neste års store opplevelser. Og skulle filmen inneholde mer nerve, følelser og intelligens enn det traileren gir meg følelsen av, kan dette vel så gjerne vise seg å bli en av årets beste filmer.

Klikk deg over til Apple for å ta samtlige damer og den ene mannen i nærmere øyesyn. Norsk premiere er 20. februar.