Bong Joon-ho blir dystopisk

Bong Joon-ho har med Memories of Murder, The Host og årets praktfulle Mother etablert seg som en av de mest spennende filmskaperne i verden akkurat nå. Nylig tok han turen til filmfestivalen i Toronto for å promotere sistnevnte film, og i den anledning har nettstedet Collider.com fått noen ord med det sørkoreanske stjerneskuddet. I intervjuet bekrefter han at neste film ut blir den tidligere omtalte adaptasjonen av Le Transperceneige; en fransk graphic novel som Joon-ho i utgangspunktet ønsket å realisere umiddelbart etter suksessen med The Host. Isteden fikk vi et segment i antologi-filmen Tokyo! og mesterverket Mother som han brukte to år på å perfeksjonere. I intervjuet bekrefter Joon-ho at planen er å gjøre filmatiseringen av Le Transperceneige en gang i 2010 med lansering i 2011. Engelsk tittel blir Snow Piercer, og det er tidligere meldt at filmen skal produseres av Park Chan-wook, som for to år siden beskrev prosjektet som det største (mest kostbare) i sørkoreansk filmhistorie.

Tematikken skal være mørk og dystopisk. Vi tas med til verdens undergang; en ny istid har destruert det meste av livet på jorda — kun en liten gruppe overlevende er igjen. Historien følger disse menneskene på togreise, mens de står opp mot hverandre i konflikter av eksistensiell og menneskelig art. De som har lest Le Transperceneige, må gjerne utfylle dette i kommentarfeltet.

Se utdrag fra intervjuet på Collider.com.