Trailer

Trailer til Boondock Saints II

Uavhengig av filmens manglende kvalitet og sjarm: Boondock Saints ble en kultfilm for post-Tarantino-generasjonen da den ble lansert i det ellers så kvalitetstunge filmåret 1999. Regissør Troy Duffy brukte 32 effektive dager på innspillingen, og filmen ble satt opp på totalt fem kinoer i USA før den ble tatt av plakaten etter én uke. Det var da ingenting som tydet på at dette skulle bli en filmsnakkis de neste ti årene, og generere oppfølgeren Boondock Saints II: All Saints Day som slippes i USA om knappe to måneder. Nå er traileren kommet, og du ser den via IGN Video (hvis du er gammel nok). Dette er for øvrig de eneste filmene Duffy har laget, og han skriver både manus og har regi selv. Og traileren ser jo forsåvidt ut som en blek kopi av filmen jeg så på video og følte var både utdatert og kjip for ti år siden. Men jeg tror kanskje fansen vil elske det?

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 4 kommentarer

 1. Even G. Benestad sier:

  Da er det på tide med litt historikk.

  Troy Duffy jobbet på bar da han skrev manuset til Boondock Saints. Da Harvey Weinstein leste det beskrev han prosjektet som ”Pulp Fiction with sole”. Han ble så begeistret at han kjøpte hele baren og ga den til den unge manusforfatteren. Deretter viste det seg at den godeste Duffy ikke hadde helt godt av all oppmerksomheten han fikk. Presse, produsenter og ikke minst skuespillere ville alle ha sin del av det nye supertalentet og mannen selv ble så arrogant at han faktisk brant broer med de aller fleste. Fyren ble til og med uspiselig ovenfor sin egen familie, men verst av alt var at kongen selv, Harvey Weinstein begynte å misslike Troy Duffy så mye at han faktisk svartlistet fyren og puttet Boondock Saints på hyllen.

  Deretter måtte Duffy selv prøve å selge prosjektet til et annet selskap. Noe han også klarte selv om budsjettet ble marginalisert og de fleste superstjernene trakk seg unna. Allikevel ble det en kul film som burde hatt stort potensial på kino. Dessverre er det slik at har man tirret på seg sjefen så skal det godt gjøres å komme ut med tingene sine. Da Weinstein viste tommelen ned under markedsvisningen i Cannes så var det rett og slett ikke mange distributører som turte å røre filmen. Derfor fikk den kun begrensede visninger i USA og havnet kort tid etter på video hvor den sakte, men sikkert bygde seg opp til kult-status.

  Dessverre for Troy Duffy var det spesifisert kontrakten at inntekter som kom fra videosalg ikke tilfalt ham…

 2. Øøøi, Benestad! Hva med litt spoileradvarsler? Du røpte nettopp hele handlingen i Overnight… ;-) ;-)

 3. Even G. Benestad sier:

  JAVISST!

 4. Ole Hansen sier:

  Fansen elsker dette! Det kan jeg skrive under på!:D

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>