Taschens bok om Kubricks Napoleon nærmer seg

Det har lenge vært skrevet og snakket om det eminente kunstbokforlaget Taschens  enorme bok om det som ofte omtales som tidenes beste urealiserte filmprosjekt: Stanley Kubricks Napoleon. Kubrick brukte flere år på research og manusarbeid til denne enormt ambisiøse filmen, men MGM nektet å finansiere filmen, da de mente det historiske eposets glansdager var forbi, og at det derfor ikke var kommersielt forsvarlig å gå i produksjon. Kubrick skapte kanskje tidenes mest fascinerende periodefilm med Barry Lyndon, og man kan bare drømme om hva han hadde fått til med Napoleon-myten. Med Taschens mastodont av en bok kan vi få en rik innsikt i Kubricks visjon, og en unik mulighet til å kjenne hans kanskje mest omfattende prosjekt – og største nederlag.

Prislappen for herligheten er på stive 450 pund, men en fantast som undertegnede får bare håpe at julenissen er ekstra raus når året nærmer seg slutten. Boken er like rundt hjørnet, og du kan se en videosnutt om prosjektet her.