Suspiria-remake innspillingsklar

Det har en stund vært snakket løst og fast om en potensiell remake av Dario Argentos horrorklassiker Suspiria (1977) og på et tidspunkt har også talentfulle David Gordon Green (Pineapple Express) vært omtalt som mulig regissør. Det er Variety som nå i en bisetning (se nederst i artikkelen) slår fast at filmen er klar for innspilling i løpet av 2010 med nevnte David Gordon Green bak kamera. Suspiria er for øvrig en av undertegnedes favorittfilmer uansett sjanger, og er vitterlig et så særegent auteurskapt filmkunstverk at en nyinnspilling i dette tilfellet fremstår som enda mer banalt og meningsløst enn til vanlig.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 5 kommentarer

 1. André sier:

  Vanvittig. Bare å begynne på 2001 og Citizen Kane i samme slengen. Og ærlig talt – Pineapple Express var en så pinlig affære at jeg slo den av etter 45 minutter, godt irritert over tapt livstid.

 2. Even G. Benestad sier:

  Problemet er at Suspiria uten Dario Argento høres rimelig tafatt ut.

  Filmen er et fullkomment visuelt mesterverk pågrunn av regissørens helt unike stil. Setter man dette til side så fremstår det hele som en smule banalt. Det betyr at konseptet må gjøres om og ikke minst tilpasses den moderne horrorfilmen og da er det nok bare tittelen som står igjen fra original materialet. De siste årene har det blitt laget en rekke frynsete «oppgraderinger» av gamle horrorklassikere. Noen er selvsagt bedre enn andre, men ingen har til nå overgått originalene.

  Det er nok mer aktuelt for min del å skaffe en blu-ray versjon av Dario Argento’s Suspiria, enn å bruke tid på en re-make regissert av en kokain sniffende ”hippass”…

 3. Yo, husk at David Gordon Green også har laget indie-minimesterverkene George Washington og All The Real Girls. Han er ikke tapt bak en vogn, selv om han cashet inn for Pineapple Express (som jeg ennå ikke har sett).

 4. Even G. Benestad sier:

  Hva så? Du så vel hva Gus Van Sant klarte å gjøre med Psycho?

 5. KristianK sier:

  Jeg vil heller ha Argentos versjon i 3D. Nå er det nesten så man ser nyinnspillingens tagline allerede….
  WATCH PARIS HILTON DIE…AGAIN!

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>