Traileren til Svik viser norsk krigsnoir

Høsten er fylt opp av norske filmer, og en av dem som skiller seg ut er krigsfilmen Svik, regissert av Håkon Gundersen. Filmen har fått mye medieomtale på grunn av casten, som bl.a. inkluderer løssalgsavisfavoritter som Lene Nystrøm og Kåre Conradi, men den første traileren til Svik burde motivere journalister og publikum til å interessere seg for andre sider av filmen.

For meg viser nemlig dette at vi har å gjøre med en visuell norsk krigsnoir, som betyr en type filmatisk sjangerlek få norske filmer leverer. Fotograf Hans Kristian Riise, som er utdannet fra Den norske filmskolen, gjør med Svik sin spillefilmdebut. Han ser ut til å flekse kontrastmuskelen, og det funker. Traileren er dog fri for dialog, så la oss håpe at skuespillerne fungerer like godt dramatisk som ansiktene deres gjør i bildene. Filmen har kinopremiere 9. oktober. Se traileren her.