PR-arbeidet på Avatar i gang

I morgen møter James Cameron og medprodusent Jon Landau eliten av amerikansk presse til et fem timer langt pressemøte om Avatar. Det hele er et typisk pr-stunt i regi av Cameron, der mannen selv sannsynligvis skal snakke mest, mens pressen til slutt får et par minutters rådighet til spørsmål. Journalistene møter nok uansett fulltallig opp, – ikke bare fordi Cameron vet hvordan han håndterer presse, men regissøren skal også vise 20 minutter fra 3D-filmen.

LA Times rapporterer at det per i dag finnes kun 2500 3D-kompatible saler i USA, men siterer regissøren på at hans film vil gjøre seg like bra på vanlige visninger. Utsagnet er overraskende fordi han tidligere har uttalt at han nekter å vise sin Avatar uten 3D-effektene. Men med et budsjett på 240 millioner dollar og ihvertfall 150 millioner dollar attpå i pr-utgifter, har vel selv The King of the World måtte innse realitetene.