Er The Hangover sommerens kinohit?

Tilbake i april skrev vi om traileren til komedien The Hangover, og jeg spurte: «Er bare meg som får fryktelig lyst til å se denne filmen på kino med et publikum i rett humør?» Det er noe tiltrekkende med filmens konsept, og det er befriende at ingen altfor kjente filmstjerner leder an. Filmen har premiere i USA førstkommende fredag, og nå hauses den opp som sommerens store overraskelse. L.A. Times skriver i en artikkel om filmens antatte suksess: «»The Hangover» [is already] generating such positive reactions that Warner Bros. is developing a sequel, a strong vote of confidence for a movie with no big stars, no comic book tie-in and no obvious franchise traits.»

Artikkelen bærer dog litt preg av å være studiovennlig, med sitater som dette: «»Everyone who sees the movie loves it,» says Sue Kroll, the studio’s president of worldwide marketing. «It always ends up with people laughing hysterically and everyone wants to go back and immediately see it again.»» Samtidig så er traileren til komedie å være en eneste lang nytelse, og hver sommer bør ha minst én overfladisk Hollywood-komedie man kan le godt og lenge av. Kanskje er The Hangover årets utgave? Norsk kinopremiere 19. juni. 

[Les forøvrig også gjerne to relaterte saker i NYTimes: Intervju med regissør Todd Phillips og portrettsak om skuespiller Zach Galifianakis.]