Trailer til Coixets Map of the Sounds of Tokyo

Jeg fikk for alvor øynene opp for den spanske regissøren Isabel Coixet etter å ha sett Mitt liv uten meg på kino i romjulen 2003. Sarah Polley er fantastisk i den filmen, som handler om en ung kvinne som velger å ikke fortelle omverdenen at hun skal dø, men isteden begynner å leve livet til fulle. Etter dette har Coixet også laget det knallsterke dramaet Språkets hemmelige liv (også med Polley) og i fjor imponerte hun bl.a. Eirik på Berlinalen med det romantiske dramaet Elegy med Penelope Cruz og Ben Kingsley.

Om noen dager har Coixet verdenspremiere i Cannes-konkurransen med sin nyeste film; Map of the Sounds of Tokyo. Dette krimdramaet er, som tittelen indikerer, satt til Tokyo – og har Rinko Kikuchi (Babel) og Sergi López (Pans labyrint) i hovedrollene. Produsentene har i anledning av Cannes også sluppet en trailer, som befinner seg på YouTube i rimelig god kvalitet. Klippet presenterer en film som på meg virker både mangfoldig, spennende og rik på sanseinntrykk. Om noen dager snurres den for første gang i Cannes. Jeg er spent på om Coixet har hevet sin egen list enda høyere; nå som hun har tatt steget opp til den ypperste festivalkonkurransen – kampen om Gullpalmen.