Endelig ny premieredato for The Road

I november i fjor skulle egentlig John Hillcoats filmatisering av The Road (Veien), basert på den Pulitzer-vinnende romanen med samme tittel av Cormac McCarthy, hatt kinopremiere i USA – akkurat i tide til Oscar-sesongen. Med en tungvekter av et kildemateriale, Viggo Mortensen i hovedrollen, og et stjernelag bak kamera lå alt til rette for at filmen skulle ta filmelskere med storm i vinter. Men plutselig bestemte produsent og distributør Harvey Weinstein seg for at premieredatoen skulle utsettes. Øyeblikkelig begynte ryktene å svirre: Var ikke filmen blitt bra nok? Turte ikke Weinstein satse på en historie med såpass mørk tematikk? Eller var årsaken, som det ble oppgitt, at de visuelle effektene ikke ble ferdige i tide?

Uansett, i dag har en ny dato endelig blitt offentligjort, hos Slashfilm. Veien får kinopremiere i USA 16. oktober – en finfin dato for en historie av denne arten, og for en film som veldig mange mener kan være en sterk kandidat til Oscar-priser og andre laubærkranser. Montages gleder seg enormt! (Slashfilm har også mange fine bilder fra filmen i saken sin. Sjekk dem ut.)