Downey Jr. som actionhelt i Sherlock Holmes

Denne filmen har jeg kjent sterk skepsis til helt siden det ble annonsert i fjor, av mer enn én årsak: 90-talls-regissøren Guy Ritchie (Snatch), som har kravlet seg skadeskutt gjennom dette tiåret, er satt av Warner Bros. til å styre forstørrelsesglasset på Sherlock Holmes – et nytt actioneventyr med Robert Downey Jr. i tittelrollen. Figuren som har vært så mange generasjoners erkebritiske favorittdetektiv skal nå gjenfødes av Hollywood som actionhelt i en verden av slo-mo og cgi.

Og jeg kan ikke like det. Særlig etter å ha sett denne ferske traileren som akkurat er sluppet. Casten er dog grei, for å begynne med det positive: Downey Jr. har med seg Jude Law som Watson, og Rachel McAdams er Irene Adler. Men iscenesatt i det traileren fremviser som et kaos av eksplosjoner og stunts, fremfor etterforskning og eleganse, kommer ikke skuespillerne gjennom som sine karakterer. En trailer har ikke nødvendigvis ansvar for å få frem alt ved karakterene i en film; men det hjelper da heller ikke at klippet løfter frem det verste – minst to skrekkelige flaue humor-scener medførte direkte ubehag. Uansett; se selv!