Trailer

Downey Jr. som actionhelt i Sherlock Holmes

Denne filmen har jeg kjent sterk skepsis til helt siden det ble annonsert i fjor, av mer enn én årsak: 90-talls-regissøren Guy Ritchie (Snatch), som har kravlet seg skadeskutt gjennom dette tiåret, er satt av Warner Bros. til å styre forstørrelsesglasset på Sherlock Holmes – et nytt actioneventyr med Robert Downey Jr. i tittelrollen. Figuren som har vært så mange generasjoners erkebritiske favorittdetektiv skal nå gjenfødes av Hollywood som actionhelt i en verden av slo-mo og cgi.

Og jeg kan ikke like det. Særlig etter å ha sett denne ferske traileren som akkurat er sluppet. Casten er dog grei, for å begynne med det positive: Downey Jr. har med seg Jude Law som Watson, og Rachel McAdams er Irene Adler. Men iscenesatt i det traileren fremviser som et kaos av eksplosjoner og stunts, fremfor etterforskning og eleganse, kommer ikke skuespillerne gjennom som sine karakterer. En trailer har ikke nødvendigvis ansvar for å få frem alt ved karakterene i en film; men det hjelper da heller ikke at klippet løfter frem det verste – minst to skrekkelige flaue humor-scener medførte direkte ubehag. Uansett; se selv!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 4 kommentarer

 1. André sier:

  Jeg kjenner gråten inni meg. Dette er ikke hva man forventer av en Sherlock Holmes-film.
  Da Downey Jr. hoppet ut av vinduet skjønte jeg hvor det gikk. «What?» tenkte jeg bare.

  En annen historie, annen setting. Det kunne gått. Men ikke med Sherlock.

 2. Kjetil sier:

  Kan virke som Guy Ritchie har forsøkt å skape en Sherlock Holmes for Snatch– og Lock, Stock-generasjonen.

  Må nok sees, selv om jeg innrømmer at jeg er skeptisk.

 3. Karsten sier:

  André: Nettopp, det var fra det stuntet og utover i traileren at den vonde følelsen bredte seg. Sherlock for Snatch-generasjonen, ja… sukk.

 4. Ole sier:

  Men, den var ganske fornøyelig da…

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>