Weerasethakul i sluttfasen med nytt spillefilmmanus

Etter å ha vunnet gullpalmen i Cannes for Onkel Boonmee som kan erindre sine tidligere liv i 2010, har regissør Apichatpong Weerasethakul hatt nok å henge fingrene i. Den thailandske filmskaperen har blant annet kuratert en filmfestival og jobbet med kunstinstallasjoner, i tillegg til å ha laget flere kortfilmer – blant annet Ashes og Mekong Hotel, som vi har omtalt her på Montages tidligere.

Det er med andre ord ingen grunn til å anklage den genierklærte kunstneren for å ha hvilt på laurbærene etter palmesuset for snart tre år siden. Likevel har en helaftens oppfølger til Onkel Boonmee vært svært etterlenget, og nå ser det endelig ut til å skje ting på spillefilmfronten. Til The Hollywood Reporter forteller Weerasethakul at han for tiden holder på med å fullføre et manus, som har fått navnet Cemetery of Kings.

Fortellingen finner visstnok sted i en landsby ved Mekong-elva, nord i Thailand, der det befinner seg 27 soldater som alle lider av en underlige sovesykdom. Jenjira Widner (Jenjira Pongpas), som også spilte i Onkel Boonmee og Syndromes and a Century, spiller en sykepleier som skal ta seg av soldatene. Snåle drømmer, spøkelser og et mystisk elve-vesen skal være blant ingrediensene i filmen – altså ser dette ut til å bli en nokså «typisk» Weerasethakul-film, noe som må sies å love godt.

Budsjettet holdes også denne gang på et minimum og er anslått til å være på beskjedne 1 million dollar.  Weerasethakul forklarer til The Hollywood Reporter:

“With a higher budget, you’re never as flexible. I find flexibility as a very happy way of working. And it also depends on the project – the next film after this one is more ambitious in terms of financing.”

Regissørens plan etter Cemetery of Kings er å gå i gang med sin første film utenfor Thailand, der landskapet i Bangladesh vil spille en vesentlig rolle.

“My boyfriend and I created an installation about a guy from Bangladesh and got to know him, and now I’m very intrigued about it. The landscape, monsoons and the people – it’s a very active and powerful setting», forteller filmskaperen.