Velkommen til Jurassic World

I mai delte vi nyheten om at den etterlengtede oppfølgeren Jurassic Park IV var blitt utsatt på ubestemt tid. Nå er produksjonen tilbake på skinner. Filmen har fått tittelen Jurassic World, og amerikansk premiere er satt til den 12. juni 2015. På toppen av det hele har et mystisk klipp av en flygedinosaur (Pterodactylus) som angriper en surfer blitt vist under et Star Wars-arrangement i Tyskland…

Tittelen Jurassic World antyder at vi nok bør forvente noe mer omfattende enn dinosaurer på en avsidesliggende øy denne gangen. Blir verdens befolkning utsatt for en ny dinosaurtid, eller er det snakk om en større fornøyelsespark enn den vi ble vitne til i den første filmen? Som Empire skriver: amerikanernes Disney World er tross alt større enn Disneyland Paris.

I tillegg til at filmen nå har fått tittel og premieredato, har det altså blitt vist et mystisk klipp under et Star Wars-arrangement i Tyskland. Filmens produsent Frank Marshall var raskt ute med å avkrefte at klippet er tilknyttet filmen på noen som helst måte, og i følge Empire ryktes det om at klippet er: «A) part of a pitch shown to Steven Spielberg and Kathleen Kennedy to help drum up new ideas for the future of the franchise or B) part of a since-cancelled game».

Kilder innad i Montages-redaksjonen bekrefter at klippet kommer fra det kansellerte spillet, men sannsynligheten for at det ble vist i sammenheng med en pitch for Spielberg og Kennedy er ikke umulig. Undertegnede fant uansett klippet lite tiltalende, og krysser fingrene for at det falt i like dårlig jord hos produsentene.

Noen premiere blir det uansett ikke før i 2015, så vi kan smøre oss med tålmodighet inntil videre.