Synth-soundtracket til horrorfavoritten It Follows utgis på vinyl – og er nå sluppet på Spotify

Plateselskapet Milan Records kaster seg på bølgen av vinylnostalgi når de nå nylig har annonsert en LP-utgivelse av musikken til årets store horrorfilm It Follows (norsk kinopremiere i april), komponert av Disasterpeace.

De siste årene har vi sett flere vintage soundtracks bli gjenstand for nyutgivelser på vinyl. Nisjeselskapet og samlerportalen Mondo er blant dem som har gått i bresjen med ekstravagante presentasjoner av for eksempel John Williams’ Jurassic Park og Black Sunday, Elliot Goldenthals Pet Sematary eller Howard Shores Scanners/The Brood. Men også større selskaper som Milan ønsker å profittere på trenden, og velger nå altså å gi ut musikken til It Follows på 180 grams vinyl.

Filmens synthdrevne musikk er umiddelbart gjenkjennelig i sine tydelige referanser til minimalismen hos John Carpenter og Tangerine Dream. I tillegg ligger de litt mer eksperimentelle sporene og ulmer som klamme filttepper under klebeåndens stadige fremstøt.

Komponisten heter Rich Vreeland, men er bedre kjent under sitt pseudonym Disasterpeace. Han er et forholdsvis nytt bekjentskap på filmmusikk-scenen, men har skrevet musikk til et par dataspill og noen mindre prosjekter før han fikk David Robert Mitchells potensielle sjangerklassiker i hendene.

LP-plata slippes 7. april, men soundtracket ble sluppet digitalt 2. februar. Blant annet er soundtracket nå tilgjengelig for strømming på Spotify: