Svenske Joel Kinnaman fyller Tom Hardys tomrom i superskurkfilmen Suicide Squad

Tidligere i vinter kunne vi skrive at Tom Hardy hadde trukket seg fra rollen som Rick Flag – lederen av gjengen med superskurker i Suicide Squad – og at den tiltenkte erstatteren Jake Gyllenhaal takket nei til tilbudet. Nå melder The Wrap at svenske Joel Kinnaman har tatt på seg rollen.

Kinnaman fikk internasjonal oppmerksomhet med kritikerroste Snabba Cash, og i fjor spilte han tittelkarakteren i nytolkningen av RoboCop. Rollen som Rick Flag dytter den svenske skuespilleren opp i Hollywoods elitedivisjon; Suicide Squad har allerede en sterkt rollebesetning, bestående av etablerte stjerner som Will Smith, Jesse Eisenberg, Jared Leto, Viola Davis, Margot Robbie og den britiske supermodellen Cara Delevigne.

Filmen blir en av Warner Bros‘ storsatsninger for sommeren 2016, og omhandler en gruppe skurker (bl.a. Harley Quinn, Lex Luthor, Deadshot,  The Joker) som arbeider sammen for å utføre hemmelige oppdrag for myndighetene. Suicide Squad skal skrives og regisseres av David Ayer, som nylig stod bak krigsfilmen Fury. Produksjonen forventes å starte i april.

RoboCop skulle bli Kinnamans internasjonale gjennombrudd, men filmen fikk lunken mottagelse hos både kritikere og publikum. Mye ligger til rette for at hovedrollen i Suicide Squad vil gjøre noe med den saken.