Strømmetjenesten HBO Nordic skal vise Twin Peaks – sesong 3 i Norge

Det har vært stille rundt hvilken kanal eller strømmetjeneste som skal sende den nye Twin Peaks-sesongen i Norge, men i formiddag ble det omsider offentliggjort at det er HBO Nordic som har sikret seg rettighetene til det vi drister oss til å omtale som årets store kulturbegivenhet.

Det er heller ikke slik at norske seere trenger å vente på episodene, slik man kunne fryktet hvis en TV-kanal kjøpte serien; samtlige vil bli tilgjengelige bare én dag etter de er sendt på Showtime i USA, akkurat som Game of Thrones og andre HBO-serier. Norsk premiere blir altså 22. mai (internasjonal premiere 21. mai).

Serien vil bestå av hele 18 episoder (med 60 minutters spilletid), og innledes – som tidligere varslet – med et dobbeltavsnitt på to timer. Det er nesten uvirkelig å tenke på at det nå bare er halvannen måned til vi får se hva Lynch og gjengen har arbeidet med de siste årene, og om de evner å innfri de voldsomme forventningene.

Dessuten gjenstår det å se om Twin Peaks blir å se på det store lerretet i Cannes. Det vil da være merkelig å la serien få sitt startskudd samtidig som brorparten av verdens filmjournalister retter blikket mot Croisetten uten å benytte seg av overlappingen? Vi satser på visninger i Lumière-palasset!

*