Angelo Badalamentis Twin Peaks-soundtrack returnerer til vinylformatet

Hva hadde vel Twin Peaks vært uten Angelo Badalamentis originalmusikk? Nå som tredje sesong av kultserien nærmer seg, benytter Mondo anledningen til å gi ut soundtrack-albumene til Twin Peaks og Twin Peaks: Fire Walk With Me på vinyl.

Twin Peaks-soundtracket har blitt et ettertraktet klenodium i bruktsjapper som selger vinyl, men nå skal det igjen bli tilgjengelig for «allmennheten» via selskapet Mondo, som utgir både video, musikk, plakater og actionfigurer, og er kjent for sitt originale design og sine begrensede opplag.

Med tanke på at Mondo gjerne foretrekker kostbare, av og til nummererte utgivelser, bør vi kanskje være forsiktige med å ta feiringen på forskudd – utgivelsene kan vise seg å være tiltenkt ivrige blodfans med tykke, åpne lommebøker.

I alle tilfeller er det betimelig med nye, forhåpentligvis restaurerte utgaver av Badalamentis synthtoner fra serien (sannsynligvis på 180 grams vinyl) – og ikke minst er det gledelig at også Fire Walk With Me blir prioritert. Dét er imidlertid ikke tilfellet med soundtracket til sesong 2, som tidligere har vært utgitt på CD (for tiden ute av produksjon), men aldri har oppnådd samme popularitet som de to andre utgivelsene – sannsynligvis fordi det resirkulerer mange av temaene fra originalen. (Når det er sagt, inkluderer det flere gode variasjoner og unike spor, som f.eks. det hjemsøkende Harold’s Theme).

Det er foreløpig ikke satt noen dato for utgivelsen, og siden Showtime lanserer den tredje sesongen først i 2017, må vi nok smøre oss med tålmodighet inntil videre.

Kilde: The Playlist