Star Wars: Episode VII skal skytes på film

I kontrast til den noe urovekkende nyheten om at Ben Affleck skal besitte rollen som Batman i oppfølgeren til Man of Steel, kom Boba Fett Fan Club i dag ut med gladnyheten om at Dan Mindel blir fotograf på Star Wars: Episode VII. I tillegg kunne de informere om at Mindel og regissør J.J. Abrams har kommet frem til at den omdiskuterte oppfølgeren vil bli skutt på film, og ikke digitalt.

Kort tid etter at Boba Fett Fan Club annonserte nyheten ble den bekreftet av Mindel under et ASC-arrangement (American Society of Cinematographers) i Los Angeles, hvor det også ble presisert at filmen vil bli skutt på Kodak 5219.

I en kort nyhetsartikkel for Slash Film, lister redaktør Peter Sciretta opp noen mulige utfall denne beslutningen kan ha å si for filmen:

The movie will not be shot natively in 3D, but that doesn’t necessarily mean that the film won’t be post converted (which is what happened with JJ’s Star Trek Into Darkness). We also all know about JJ’s love for anamorphic lens flares, something not possible now with digital 3D camera rigs. So while film would allow him to use (or overuse?) this visual style, I’m guessing (and I could be wrong) that JJ will employ a look for Episode VII more in line with the original trilogy.

Who knows what this means for IMAX, but JJ has shown an excitement for the company in addition to shooting a couple kew scenes of Star Trek Into Darkness with IMAX cameras. Disney has a deal with IMAX, so the movie will likely be released in IMAX theaters (what event movie would forgo the extra cash on the table?).

Mindel har tidligere samarbeidet med J.J. AbramsMission: Impossible 3 og Star Trek-filmene, og er dessuten kjent for sine samarbeid med Tony ScottEnemy of the State, Spy Game og Domino.

Vi i redaksjonen er begeistret over Mindel og J.J. Abrams’ avgjørelse, og forventningene til Star Wars: Episode VII fikk et aldri så lite oppkok. 

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 3 kommentarer

 1. Sigurd sier:

  Veldig overraskende, det må jeg si. Forventet ikke at Lucas skulle styre alt (ala. Empire og Return), men med tanke på hvor aggressiv og ledende Lucas har vært for å fremme digital filmteknologi er dette oppsiktsvekkende. Samtidig kan det være et godt tegn på at Abrams og resten har fått full kreativ kontroll. Og jeg tror det vil hjelpe filmene med å få en enklere overgang fra 4,5 og 6.

 2. Tror ikke Star Wars-skaperne har vært blind for kritikken som har kommet om prequelene, så jeg tror faktisk at de nå har et oppriktig ønske om å gjøre ting på den riktige måten. Selvsagt er det fremdeles pengene som rår, men med tanke på hvilken lav status de nyeste filmene har, tror jeg de ser verdien i å gjøre det på «gamle måten». Og siden det skytes på film: er det da lov å håpe på at filmen blir i 2D? Tenker at en sånn produksjon som dette ikke hadde nøyd seg med postkonvertertering hvis den i utgangspunktet er tenkt som 3D.

 3. Frode Løes Hvatum sier:

  Film eller hard-disk ikke er da ikke så viktig for om filmen blir bra eller ikke???

  Historie og cast er så utrolig mye viktigere. Om effektene løses praktisk på sett eller i etterkant betyr heller ikke så mye for meg. De har penger til å få det til å se akkurat ut sånn de vil ha det uansett.

  Gi meg et heidundrande eventyr med minneverdige karakterer så er jeg superhappy. Filmkorn eller pixler har ikke så mye å si for min opplevelse av filmen.

  Men det er klart at hvis de jobber bedre på film så er jeg for det. Men det gir meg hverken mer eller mindre tro på prosjektet. Det lukter bvare pr jippo at de lager en media greie av det.

  Etter min ydmyke oppfatning.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>