Her er traileren til Sean Bakers Red Rocket – komedien som tok Cannes med storm

Sean Baker ble «allemannseie» for cinefile med independent-suksessen The Florida Project (2018). Nå kan du se den energiske traileren til hans nye film, komedien Red Rocket, som tok Cannes-festivalen med storm.

Selv om det ikke ble noen pris på Red Rocket i Cannes i juli, der den deltok i hovedkonkurransen, var kritikernes dom nærmest unison: Dette var en av festivalens – og årets – aller beste filmer. Og Montages kunne ikke vært mer enige med konsensus – som vi også ga uttrykk for i denne podkasten med våre danske venner Christian Monggaard og Nanna Frank Rasmussen (som begge hadde Red Rocket som sin Gullpalme-favoritt).

Så, det er med andre ord ingen grunn til å nedjustere forventningene til Sean Bakers nye film, som har gode muligheter til å bli hans mest populære så langt. Fortellingen kretser rundt en middelaldrende, men stadig sprek pornostjerne, Mikey (spilt av Simon Rex), som er i en økonomisk knipe og returnerer til Texas og eksen (som han stadig vekk er gift med), for så å legge sin elsk på en 17 år gammel ansatt ved ‘Donut Hole’ med det «salgbare navnet» Strawberry (Suzanna Son).

Traileren nedenfor bør naturligvis unngås av alle som ønsker å møte historien med helt blanke ark – men det er unektelig en utsøkt sammensatt snutt, som virkelig evner å formidle filmens stemninger og snertne humor.

Det er ennå ikke avklart når Red Rocket får norsk kinopremiere, men vi anser «Oscar-sesongen» 2022 som et sannsynlig vindu for lansering.

*

*