Se traileren og plakaten til en av årets beste filmer: Call Me by Your Name

På filmfestivalen i Berlin i februar, ble det raskt klart at den italienske regissøren Luca Guadagninos nydelige oppvekstdrama Call Me by Your Name ville være en av årets beste filmer. Nå er endelig første smakebit sluppet, og traileren er en verdig representasjon av filmens mange sammensatte stemninger og følelser.

Da Montages’ utsendte diskuterte Call Me by Your Name i denne festivalpodkasten fra Berlinalen, var det vanskelig å holde superlativene tilbake. På den ene siden er det fristende å foreslå til våre lyttere og lesere at dere kun skal notere filmtittelen og vår anbefaling, og deretter vente med å se traileren eller lese noe mer om filmen før den er visningsklar (norsk kinopremiere er satt til 26. januar 2018, ikke overraskende midt i vinterens Oscar-sesong). Det vil gi et mest mulig jomfruelig møte med filmen – lik det vi hadde på visningen i Berlin.

På den andre siden er det vanskelig å holde tilbake; å ikke benytte alle anledninger til å snakke høyt om filmen, gå i detalj når man anbefaler den, og diskutere alle de aspektene som med tiden vil gjøre Call Me by Your Name til en moderne klassiker (de mange kloke observasjonene, sitatverdige replikkvekslinger, oppfinnsom visualitet og fantastisk musikkbruk, og ikke minst rolleprestasjonene til Timothée Chamalet, Armie Hammer, Michael Stuhlbarg og Esther Garrel.

Uansett – traileren nedenfor presenterer filmen på en glimrende måte, og byr til og med på en av Sufjan Stevens‘ to originalskrevne låter til filmen (Mystery of Love). Pianosporet er fra Maurice Ravels suite for piano Miroirs (tredje sats, Une Barque Sur L’océan). Ta en tur til en sommeridyll i Italia på 1980-tallet, og gled dere til Call My by Your Name blir kinoklar:

*