Trailer

Se den første teaser-traileren til Sofia Coppolas The Bling Ring

En av årets mest etterlengtede filmer her i gården er Sofia Coppolas The Bling Ring. Nå er første teaser-trailer til filmen sluppet, og det gir grunn til å glede seg enda litt mer.

Med Emma Watson i hovedrollen, og en tiltalende ‘trashy’ fortelling fra virkeligheten, ser The Bling Ring ut til å ta Coppolas filmografi ut i delvis nytt terreng – og den ferske teaser-traileren viser også et noe røffere estetisk uttrykk enn hva vi kjenner fra Marie Antoinette og Lost in Translation.

Da Coppola startet et samarbeid med fotograf Harris SavidesSomewhere, hennes forrige film, så man allerede spor av en ny visuell retning. En mer jordnær tilstedeværelse tilførte portrettet av Hollywood-stjernen Johnny Marcos ensomhet både sårbarhet og realisme, og med Savides ombord på The Bling Ring kan Coppola se ut til å videreføre dette. Med estetikk fra overvåkningskameraer inkludert i teaseren nedenfor, kan vi allerede spore visse trekk i ny retning. Samtidig ser Coppolas iboende øre for musikk og blikk for ikonografi ut til å være intakt også i denne filmen.

Dessverre gikk Savides bort i vinter, og The Bling Ring blir i så måte hans svanesang. La oss håpe det blir en film for historiebøkene. Antatt verdenspremiere blir på filmfestivalen i Cannes i mai.

Her er låta som brukes i traileren:

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 27 kommentarer

 1. Oida! Skummelt at jeg ikke visste at Sofia Coppola hadde en film i år. Den ser i hvert fall lovende ut, og traileren gir meg milde assosiasjoner til Spring Breakers-traileren. Spring Breakers er forøvrig blant topp 5 filmer jeg ser frem til i år, så The Bling Ring blir naturligvis også å finne høyt på listen nå.

 2. Ja, jeg tenkte også på den potensielle Spring Breakers-parallellen her… blir 2013 året for filmer om unge, vakre party-forbrytere..? Ja takk.

 3. For en fantastisk fet låt! Den blir det nye denne helga. Gleder meg sykt til filmen.

 4. Jørn Liverød sier:

  Hmmm hvem er denne filmen for?

  Lars her sier han gleder seg til denne, men ser ikke helt hvilket behov den kan fylle??

  Gjemt glorifisering av den friheten som generasjon Y tar seg er også vist i flere filmer som blir sluppet nå.

  Skjønner ikke i hvilken kategori disse hører hjenme når regissøren har fraskrevet seg all ansvar ved å vise narsissisme som noe «tilatt og kult».

  Skremmende å se en trend hvor voksne slik som coppola (i dette tilfellet) nesten ønsker å være «bestis» med sine yngre skuespillere.

 5. Trolljegerlend sier:

  Dette så jo skrekkelig ut. Hvem ville likt dette uten Sofia Coppola navnet?

 6. Tipper denne fort kan bli blant årets beste. Sleigh Bells i teaseren lover jo også godt for soundtracket som alltid er en attraksjon i seg selv når fru Coppola lager film.

  Lars Ole. Anbefaler deg å sjekke ut albumet «Reign of Terror» dersom denne falt i smak. Blant fjorårets beste etter min mening.

 7. Har allerede hørt igjennom hele albumet. Dødskult!

  For de av oss som er fans av Coppolas tidligere filmer, er det jo helt naturlig å glede seg til «The Bling Ring».

 8. Ganske mange som ser frem til Spring Breakers uten Coppola-navnet, Erlend, og er nok den interessen som blir pirret med denne traileren også. Coppola-navnet er bare en ekstra bonus vil jeg si.

 9. Morten Steingrimsen sier:

  Vakkert. Nydelig. God start på helgen. Fikk en litt GIRLS-feeling her.

 10. Sverre Aune sier:

  Ingen GIRLS-feeling på meg, men en fin miks av Spring Breakers og Marie Antoinette. Lite Somewhere her. Blir selvfølgelig et must-see når Sofia Coppola står bak, men hadde blitt interessert av denne traileren uansett. Meget lovende, også på musikk-siden, men der leverer hun jo bestandig.

 11. Morten Steingrimsen sier:

  La meg utdype: Jeg fikk en litt (!) GIRLS-feeling på grunn av stilen/måten gjengen ble skildret på og selve musikkvalget i traleren (som like gjerne kunne ha vært med på soundtracket til TV-serien). Men utover dette; ingen videre forbindelse til GIRLS.

  Spring Breakers er en mer nærliggende sammenlikning.

  Godt at THE BLING RING har fått bekreftet norsk kinopremiere den 28.juni :D

 12. Dette videointervjuet med Emma Watson gir noen klare tegn om hva slags tematikk som behandles i Bling Ring. Verdt å se.

 13. Sverre Aune sier:

  Får ikke opp linken, Karsten. Rød tekst, ingen link.

 14. naah, det ser litt tåpeleg ut. alle filmar med palmer i traileren suger i 2013. me trenger ein Jim Jarmusch, David Lynch, Hal Hartley eller ein ung Lars von Trier for den saks skyld for the 2010s.

  (men Sofia leverte varene i Translation – det skal ho ha!)

  Hepp!

 15. faen – eg gløymde ein ung Wong Kar Wai og ein ung Almodovar også! er det berre det drittungar som lager film no for tida?

  Hepp igjen!

 16. Dag Sødtholt sier:

  Jeg synes en ung Joao de Oliveira burde regissere den neste Bond-filmen.

 17. du har heilt rett – Oliveira er ein dirty old man, og det er nett kva verda og Bond-serien treng!

 18. Dag Sødtholt sier:

  En ung utgave av de Oliveira ville jo eventuelt tilføre Bond-universet en interessant stumfilm-sensibilitet. Tror dette vil bli riktig bra jeg – men har en følelse av at en viss Steingrimsen er litt skeptisk.

 19. Skyfall liksom! kva faen?

  Hepp!

 20. eg trur Bergen filmklubb hadde ein plakat på slutten av 90-talet med eit bilete av Oliveira som studerte nokre kjønnshår gjennom ei lupe! skikkeleg bra. då var han berre 83 år eller noko!

 21. Dag Sødtholt sier:

  Aha – men du blander sammen de Oliveira med Joao Cesar Monteiro (plakaten er fra hans Guds komedie ca 1995). Og Monteiro er død faktisk, noe som reduserer hans anvendelighet veldig når det gjelder den neste Bond-filmen.

 22. aha, der ser du!

  eg er berre ein gammal sullekopp sjølv, og om eg ikkje kan stokke den eine gamle Joao’en frå den andre så hugsa eg i det minste lupa frå mine unge år! lupa og kjønnshåra!

  Hepp!

 23. Dag Sødtholt sier:

  En fryd å lese dine fyrrige kommentarer, men I have to sign off now, Captain.

 24. Morten Steingrimsen sier:

  Sødtholt: Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke er så kjent med Joao de Oliveira. Fortell gjerne mer om vedkommende :) Men på et generelt grunnlag er jeg nokså åpen i forhold til aktuelle Bond-regissører. Men må vedgå at min drømmeregissør, er David Fincher.

  Som jeg vel har nevnt tidligere er ikke spranget fra de thrillerne Fincher har laget – til Bond-sjangeren (og retningen Bond-serien har tatt med Craig) så stort. Jeg tror Ficnher ville «sklidd» rett inn, og samtidig pushet grensene for hva man kan gjøre med en Bond-film.

  PS: Diskusjonen om Bond fortsetter her :) https://montages.no/nyheter/bare-en-bond-for-sam-mendes-regissoren-takker-nei-til-neste/

 25. ja, takk sjølv for ordskiftet i natt, Sødholt, det er alltid ei glede å diskutere med kunnige folk, og ja, du har rett, hvis Monteiro er daud vert det vanskeleg for han å regissere fleire filmar!

 26. Lasse Heggen sier:

  Funfact: Claire Julien som spiller en av jentene i ‘gjengen’ er datter til fotograf Wally Pfister.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>