Se den fenomenale traileren til mesterverket Gritt

TIFF 2021: I podkasten der Montages anbefaler filmer fra årets TIFF-program, erklærer panelet at Itonje Søimer Guttormsens spillefilmdebut Gritt er «et mesterverk og en av de beste norske filmene som er laget». Lesere som nå er spesielt nysgjerrige og forventningsfulle kan herved stagge Gritt-sulten med denne rykende ferske traileren.

Her lykkes produksjonsselskapet Mer Film å gi et solid inntrykk av hva filmen rommer (og det er ikke lite!), uten å avsløre for mye. Gritt er en intens, åndeløst oppfinnsom og ikke minst hysterisk morsom film som helst bør nytes uten å vite for mye i forkant – men denne traileren kan dere altså trygt sjekke ut.

Gritt har verdenspremiere i kveld, under den digitale versjonen av Tromsø internasjonale filmfestival. Den første forestillingen ble raskt utsolgt, men det er nå satt opp ekstravisninger. Les mer om hvordan du kjøper billetter her.

*

Det offisielle synopsiset lyder:

«Gritt (Birgitte Larsen), som en gang het Gry-Jeanette, dro rett fra dramaskole til Hollywood, men møtte raskt veggen og endret kurs. 17 omflakkende år senere er hun tilbake i Oslo. Mens hennes tidligere studievenner gjør karrierer på Oslos teaterscener, brenner hun for å virkeliggjøre et stort, radikalt kunstprosjekt. Men det skorter på interesse og støtte. Når Gritt får et knusende avslag og samtidig mister leiligheten hun har lånt, blir livssituasjonen desperat. En mulighet til å assistere ved et teater oppstår, og Gritt griper sjansen. Hun snik-flytter inn bak scenen, og mens teatergruppa er på turné begynner Gritt på sin egen forestilling med mål om å begrave kapitalismen og patriarkatet for godt.»