Ryan Gosling er aktuell for oppfølgeren til Blade Runner

I en pressemelding fra Alcon Entertainment (via The Playlist) ble det i går kjent at Ryan Gosling er i forhandlinger om å spille i den mye omtalte oppfølgeren til Blade Runner.

For snaue to måneder siden meldte vi at den lenge annonserte oppfølgeren til Ridley Scotts udødelige science fiction-klassiker vil ha kanadiske Denis Villeneuve (Prisoners) bak regispakene, og at Harrison Ford vender tilbake i rollen som Rick Deckard.

Utover at oppfølgeren vil utspille seg flere tiår etter originalfilmen, foreligger det ingen informasjon om historien. Alcon Entertainment holder også kortene tett til brystet hva angår karakteren Gosling nå er i forhandlinger om å spille. Manuset til oppfølgeren er utarbeidet av Michael Green og Hampton Fancher – som var med å skrive originalen – og baserer seg på en idé av Fancher og Scott. Sistnevnte står som medvirkende produsent.

I går ble det offentliggjort at Villeneuves neste film, narko-dramaet Sicario, med Emily Blunt, Josh Brolin and Benicio Del Toro, vil delta i årets hovedkonkurranse i Cannes. (Les mer om Cannes-programmet her.)

Blade Runner-oppfølgeren står fortsatt uten tittel, og forventes å gå i opptak neste sommer.