Røff nostalgi i lovende trailer til Jonah Hills regidebut Mid90s

Jonah Hill har gradvis opparbeidet seg solid respekt som både stemme- og live action-skuespiller, og om en drøy måned kan vi se ham igjen på norske kinoer, i Gus Van SantDon’t Worry, He Won’t Get Far on Foot. Nå har Hill tatt steget over i regissørrollen, med oppvekstfilmen Mid90s. Den nye traileren ser svært lovende ut.

Alle som er glad i rufsete og nostalgisk coming-of-age ser ut til å kunne glede seg, men traileren bærer også bud om en dystrere fortelling som ikke bare romantiserer. Mid90s‘ hovedperson er tenåringen Stevie, som vokser opp i Los Angeles med moren sin og en tidvis voldelig storebror. Når Stevie blir venn med et skateboard-crew begynner ting å endre seg.

Stevie spilles av Sunny Suljic (The Killing of a Sacred Deer). I rollen som broren Ian finner vi stjerneskuddet Lucas Hedges, mens Katherine Waterston gestalter moren.

Som tittelen antyder befinner vi oss på 1990-tallet, og traileren er tidsriktig tonesatt med Wu-Tang Clans Tearz (1993). Filmen er fotografert av Christopher Blauvelt, som har gitt filmen en uanstrengt «retro-look», der det også er gitt rom for et hjemmevideoformat. Det er vanskelig å unngå å tenke på Larry Clark og spesielt mesterverket Kids (1995) med denne estetikken. Om Mid90s holder samme nivå vet vi ikke før tidligst i oktober, når filmen får amerikansk premiere.

Forhåpentligvis vil en norsk distributør også snappe opp Mid90s, slik at vi kan se Jonah Hills tenåringsdrama her hjemme så raskt som mulig.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>