Røff nostalgi i lovende trailer til Jonah Hills regidebut Mid90s

Jonah Hill har gradvis opparbeidet seg solid respekt som både stemme- og live action-skuespiller, og om en drøy måned kan vi se ham igjen på norske kinoer, i Gus Van SantDon’t Worry, He Won’t Get Far on Foot. Nå har Hill tatt steget over i regissørrollen, med oppvekstfilmen Mid90s. Den nye traileren ser svært lovende ut.

Alle som er glad i rufsete og nostalgisk coming-of-age ser ut til å kunne glede seg, men traileren bærer også bud om en dystrere fortelling som ikke bare romantiserer. Mid90s‘ hovedperson er tenåringen Stevie, som vokser opp i Los Angeles med moren sin og en tidvis voldelig storebror. Når Stevie blir venn med et skateboard-crew begynner ting å endre seg.

Stevie spilles av Sunny Suljic (The Killing of a Sacred Deer). I rollen som broren Ian finner vi stjerneskuddet Lucas Hedges, mens Katherine Waterston gestalter moren.

Som tittelen antyder befinner vi oss på 1990-tallet, og traileren er tidsriktig tonesatt med Wu-Tang Clans Tearz (1993). Filmen er fotografert av Christopher Blauvelt, som har gitt filmen en uanstrengt «retro-look», der det også er gitt rom for et hjemmevideoformat. Det er vanskelig å unngå å tenke på Larry Clark og spesielt mesterverket Kids (1995) med denne estetikken. Om Mid90s holder samme nivå vet vi ikke før tidligst i oktober, når filmen får amerikansk premiere.

Forhåpentligvis vil en norsk distributør også snappe opp Mid90s, slik at vi kan se Jonah Hills tenåringsdrama her hjemme så raskt som mulig.