Rikelig med klipp i forkant av Gus van Sants Promised Land

I september skrev vi om traileren til Gus van Sants nye Promised Land. Nå er det sluppet et hele syv minutter langt klipp fra filmen, som kan sees på nettstedet Collider, satt sammen av et utvalg scener med hovedrolleinnehaver Matt Damon.

Som vi skrev i forbindelse med traileren har van Sant virkelig imponert med formmessig spennende filmer det siste tiåret. Men, i likhet med traileren, bærer de nye utdragene fra Promised Land preg av at regissøren har vendt nesa litt bort fra den mer eksperimentelle sfæren som Elephant (2003) og Paranoid Park (2007) befant seg i. Vi får håpe at resultatet blir en solid, men ikke uinteressant film.

Damon spiller en forretningsmann tilknyttet et gasselskap, som befinner seg i en småby med gode naturgassressurser. I to av scenene fra klippmontasjen ser vi Damon sammen med Rosemarie DeWitt, som later til å bli en slags love interest for Damon i småbyen. I et av klippene ser vi det som antakeligvis er deres første møte, i en bar, mens et annet klipp viser de to i samtale omkranset av landlige omgivelser.

Den øvrige rollelisten består av blant annet Frances McDormand, Hal Holbrook og John Krasinski, som samtlige dukker opp i det lange klippet.

Promised Land får premiere på utvalgte amerikanske kinoer 28. desember, før den settes opp flere steder i USA i begynnelsen av januar.