Poesi og villskap i traileren til Alejandro González Iñárritus The Revenant

Det er bare noen måneder siden Alejandro González Iñárritu vant tre Oscar-priser for Birdman, men den meksikanske auteuren har allerede ferdigstilt en ny film, The Revenant, med Leonardo DiCaprio og Tom Hardy i hovedrollene.

I dag ble det sluppet en voldsomt suggererende trailer til filmen, som gir inntrykk av å være en slags The New World (Terrence Malick, 2005) fra det mørkeste helvete; bildene og lydene rister av intensitet og villskap, samtidig som den bemerkelsesverdige bruken av lys nærmest virker sakral.

I The Revenant har Iñárritu bare anvendt naturlige lyskilder, og skutt i kronologisk rekkefølge, for å enklere kunne gjenskape fortellingens feeling for skuespillerne på settet. Bak kameraet finner vi ingen ringere enn Emmanuel Lubezki, som ser ut til å ha erstattet Rodrigo Prieto som Iñárritus faste fotograf. Lubezki vant sin andre Oscar på rad for Birdman (den forrige for Gravity), og hvis de sanselige bildene i traileren er en god indikasjon på hva vi har i vente, skal man ikke se bort fra at han tar med seg enda en statuett til vinteren.

Det offisielle «vaskeseddelen» til The Revenant lyder slik:

Deep in the unchartered American wilderness, hunter Hugh Glass (Leonardo DiCaprio) is severely injured and left for dead by a traitorous member of his team, John Fitzgerald (Tom Hardy). With sheer will as his only weapon, Glass must navigate a hostile environment, a brutal winter and warring tribes in a relentless quest to survive and exact vengeance on Fitzgerald.

The Revenant får ordinær kinopremiere i desember, men med tanke på dagens trailer-slipp, er det trolig at den dukker opp i Venezia (2.-12. september), der Birdman var åpningsfilm i fjor.

Under kan du se traileren og noen utvalgte frysbilder:

*

*