Paul Tunges kritikerroste Demning utgitt på DVD

Paul Tunges film Demning (2015) har vært en av disse hypede norske independent-produksjonene som kun er mulig å oppdrive på festivaler og spesialvisninger. Nå er imidlertid filmen tilgjengelig på DVD.

Hvis du ennå er blant dem som ikke har hatt muligheten til å se Demning, har du nå muligheten til å kjøpe den på via Platekompaniets nettbutikk. Dette takket være Fanfare forlag, som står bak utgivelsen.

Vår omtale, publisert for to år siden, roste Demning opp i skyene:

Paul Tunge demonstrerer en imponerende formidlingsevne. Ved å utelate eksposisjon, setter regissøren store krav til sin egen antydende fortellerstil, og heldigvis lykkes han: Demning er vag, men aldri diffus. (…)

Det gjenstår å se om Demning blir tilgjengelig for et større kinopublikum, eller om den bare kan oppsøkes på festivaler i månedene fremover. I alle tilfeller er det gledelig å se noe så ambisiøst og mangefasettert som Demning – dette er en av årets beste norske filmer.

Tunge har allerede ferdigstilt sin neste spillefilm, Fountain of Youth, som skal settes opp på kino utvalgte steder (premieren blir om en drøy måned, på BIFF). Demning ble både finansiert og distribuert av Tunge selv, men på Fountain of Youth har han Fanfare forlag i ryggen.

Her kan dere lese vårt intervju med Paul Tunge.