Paul Thomas Andersons Inherent Vice har fått amerikansk premieredato

Cigarettes & Red Vines, Paul Thomas Andersons dedikerte fanside, kunne i går kveld dele den gledelige nyheten om at regissørens kommende spillefilm, Inherent Vice, har fått amerikansk premieredato: 12. desember, 2014.

Man kan dermed anta at Inherent Vice blir en het kandidat for filmfestivalene Venezia og Toronto, samt Oscar-utdelingen. Eller er det bare slik at PTA vil ha ekstra god tid på etterarbeidet?

Ifølge Cigarettes & Red Vines er det usikkert om premieredatoen for Inherent Vice vil gjelde hele USA, eller kun de største byene. Ser man på lanseringen av PTAs tidligere filmer, er sistnevnte scenario mest sannsynlig. Her til lands må vi nok smøre oss med tålmodighet. The Master var ikke å se i norske kinosaler før fem måneder etter den amerikanske kinopremieren.

I tillegg til premieredatoen, er det verdt å nevne at filmkomponist og Radiohead-gitarist Jonny Greenwood er ferdig med å spille inn soundtracket til Inherent Vice. Greenwood, som har komponert musikken til både There Will Be Blood og The Master, bekrefter dette overfor Sinfini Music:

I finished recording a soundtrack last week for Paul Thomas Anderson’s next film Inherent Vice. We recorded with the Royal Philharmonic Orchestra, led by Clio Gould – they were fantastic.

Med innspilling, soundtrack og premieredato i boks, kan vi anta at en trailer til Inherent Vice er like rundt hjørnet. I mellomtiden kan vi anbefale PTAs intervju med Martin Scorsese om The Wolf of Wall Street.